Ένα ηλεκτρικό Hyundai Kona με περισσότερους από 1.000 ίππους! (video)

Ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Hyundai, Hayden Paddon, παρουσίασε ένα ηλεκτρικό Hyundai Kona προδιαγραφών… WRC

  • -
  • -

Την ώρα που η FIA και οι Κατασκευαστές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να φέρουν στο WRC την υβριδική τεχνολογία, ο Hayden Paddon παρουσίασε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό, ικανό να λάβει μέρος σε αγώνες Ράλι. Ο Νεοζηλανδός και πρώην εργοστασιακός οδηγός της Hyundai, σχεδίασε και κατασκεύασε με την αγωνιστική του ομάδα ένα αμιγώς ηλεκτρικό Kona προδιαγραφών Ράλι. Πάντα με τη βοήθεια της Hyundai Νέας Ζηλανδίας (αποτελεί προσωπικό του χορηγό) μετέτρεψε ένα ηλεκτρικό Kona σε μία αγωνιστική κατασκευή με εξωφρενικές τιμές ισχύος. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να αποδώσει 800 kw, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000 ίππους, την ώρα που η ροπή αγγίζει τα 1.100 Nm! Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο και πλέον έχει ξεκινήσει μία περίοδο δοκιμών εξέλιξης, η οποία και θα έχει διάρκεια οκτώ μηνών. Στόχος είναι να μπορέσει να λάβει μέρος σε κάποιον αγώνα εθνικού Πρωταθλήματος στο δεύτερο μισό του 2021.

Το 80% του Kona έχει κατασκευαστεί από την ομάδα της PRG στη Νέα Ζηλανδία, περιλαμβάνοντας  το αμάξωμα, τα αεροδυναμικά βοηθήματα, την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και ψύξης, όπως και την ηλεκτρική καλωδίωση. Όσον αφορά τη μπαταρία, η STARD του πρώην εργοστασιακού οδηγού της Citroen Manfrend Stohl πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι έχει ήδη εξελίξει τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αγωνιστικά του Projekt E στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

Σύμφωνα με τον Paddon, το αυτοκίνητο είναι ταχύτερο από ένα αντίστοιχο αγωνιστικό με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και πιο αξιόπιστο, αφού διαθέτει λιγότερα κινούμενα μέρη. Βέβαια, το βάρος του είναι σχετικά αυξημένο, αφού αγγίζει τα 1.400 kg, γεγονός που το καθιστά βαρύτερο κατά 200 kg σε σχέση με τα σημερινά WRCars. Όταν θα βρεθεί στις ειδικές διαδρομές, η ισχύς του κινητήρα θα είναι αντίστοιχη με αυτή των τωρινών αγωνιστικών, στοιχείο που θα του επιτρέπει μάλιστα να έχει αντίστοιχη αυτονομία χιλιομέτρων. Βέβαια, με δεδομένο ότι ακόμα υπάρχουν αρκετά ερωτήματα σε επίπεδο ασφάλειας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ειδικές διαδρομές, ο Hayden Paddon βρίσκεται σε επικοινωνία με αρμόδια όργανα για να πάρει σχετική άδεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...