Δεν πτοούνται στην SSC, ετοιμάζουν νέα προσπάθεια!

Μετά τις αμφιβολίες γύρω από το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας που σημείωσε η SSC με την Tuatara, η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να απαντήσει στους επικριτές της

  • -
  • -

Η αμερικανική SSC υποστήριξε πριν από μερικές εβδομάδες ότι κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, σημειώνοντας μέση ωριαία ταχύτητα της τάξεως των 508 km/h σε δύο περάσματα. Όμως μία σειρά από δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο και τον Τύπο αναφέρουν πως μετά από ενδελεχή εξέταση του σχετικού βίντεο, προκύπτει ότι η Tuatara κινήθηκε με πολύ λιγότερα από 508 km/h. Μάλιστα, η εταιρεία που είχε την ευθύνη για την τηλεμετρία, η αυστριακή Dewetron, δημοσίευσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, αφού είναι πολύ πιθανό να είχε καλιμπραριστεί λάθος από τους μηχανικούς της SSC.

Με όσα συμβαίνουν, ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Jerod Shelby εξέτασε το βίντεο με τους μηχανικούς του. Όπως ο ίδιος δήλωσε, και στους ίδιους γεννήθηκαν αμφιβολίες: «Η τέλεια άποψη που είχα για το ρεκόρ πλέον δεν υφίσταται. Ό,τι και να κάνουμε για να επιβεβαιώσουμε την αυθεντικότητα του ρεκόρ, θα υπάρχει πάντα μία ιστορία να το ακολουθεί». Και για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι δεδομένο ότι η SSC θα προσπαθήσει ξανά να σπάσει το ρεκόρ, έχοντας μάλιστα μαζί περισσότερες από μία εταιρείες τηλεμετρίας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την αυθεντικότητα που επιζητούν.

Κάτοχος του ρεκόρ είναι από το 2017 η Koenigsegg Agera RS με τελική ταχύτητα της τάξεως των 447 km/h. Σημειώστε, πως πέρσι η Bugatti Chiron Super Sport άγγιξε τα 490 km/h, αλλά το ρεκόρ δεν επισημοποιήθηκε από την Guinness World Record, αφού έκανε ένα πέρασμα προς μία κατεύθυνση. Για να επιβεβαιωθεί το ρεκόρ η Guinness World Record απαιτεί το αυτοκίνητο να καλύψει την ίδια απόσταση και στις δύο κατευθύνσεις, σημειώνοντας την ταχύτητα κατά μέσο όρο. Επίσης, επιβάλλεται να πρόκειται για αυτοκίνητο παραγωγής, το ρεκόρ να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο δρόμο, να διαθέτει ελαστικά και καύσιμο παραγωγής, ενώ στο σημείο πρέπει να βρίσκονται δύο άνθρωποι της Guinness και να γίνει χρήση πιστοποιημένων συστημάτων τηλεμετρίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...