Volvo και Polestar πιάνουν τους στόχους CO2 για το 2020

Θα βοηθήσουν μάλιστα τη Ford να πλησιάσει το δικό της στόχο, με οικονομικό βεβαίως αντάλλαγμα

  • -
  • -

Η

Volvo Cars

και η θυγατρική της με ηλεκτρικά αυτοκίνητα Polestar επιβεβαίωσαν ότι θα επιτύχουν το στόχο για τις εκπομπές CO2 που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2020.

Ως αποτέλεσμα, η Volvo Cars και η Polestar, ως Volvo Car Corporation, συνήψαν συμφωνία  με τη Ford, παρέχοντας το... πλεόνασμα CO2 στη Ford και ενδεχομένως σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, σύμφωνα με το pooling system που εφαρμόζει η Κομισιόν. Τα έσοδα που θα λάβει η Volvo από αυτές τις συμφωνίες θα επενδυθούν σε πράσινες τεχνολογίες.

vol


«Για το Volvo Car Group, το μέλλον είναι ηλεκτρικό και μεταμορφώνουμε την εταιρεία μας με συγκεκριμένη δράση», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Group. «Χαίρομαι που βλέπω ότι υπερβαίνουμε τους στόχους μείωσης του CO2. Αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας είναι η σωστή για την επιχείρησή μας και για τον πλανήτη

Η Volvo Cars ήταν η πρώτη καθιερωμένη αυτοκινητοβιομηχανία που δεσμεύτηκε για εξαντλητική ηλεκτροδότηση και είναι η μόνη μάρκα που προσφέρει μια plug-in υβριδική παραλλαγή κάθε μοντέλου στη σειρά της. Θα παρουσιάσει επίσης μια σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας με το XC40 Recharge Pure Electric, οι παραδόσεις των οποίων θα ξεκινήσουν αργότερα φέτος.

Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων της ανήλθαν σε περισσότερο από το ένα τέταρτο των πωλήσεων στην Ευρώπη κατά τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2020. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, η Volvo Cars ήταν η νούμερο ένα plug-in υβριδική premium brand στην Ευρώπη, όπως μετρήθηκε από την IHS, και μέχρι το 2025, στοχεύει οι πωλήσεις της παγκοσμίως να αποτελούνται από 50% αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και τα υπόλοιπα να είναι υβριδικά.

volvo3

Εν τω μεταξύ, η Polestar ξεκίνησε τις παραδόσεις του πλήρως ηλεκτρικού Polestar 2 νωρίτερα φέτος και γρήγορα έγινε μια από τις πιο γνωστές μάρκες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει την παρουσία της στην αγορά.

Η στρατηγική εξηλεκτρισμού της Volvo Cars αποτελεί μέρος του φιλόδοξου σχεδίου για το περιβάλλον, στο πλαίσιο της οποίας στοχεύει να γίνει μια ουδέτερη για το κλίμα εταιρεία έως το 2040. Η εταιρεία θα αντιμετωπίσει επίσης τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο δίκτυο παραγωγής της και τις ευρύτερες δραστηριότητές της, την αλυσίδα εφοδιασμού της και μέσω της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών. 

Ως ένα πρώτο, απτό βήμα προς τον στόχο του 2040, η εταιρεία στοχεύει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του κύκλου ζωής της ανά αυτοκίνητο κατά 40% μεταξύ 2018 και 2025, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 50% των εκπομπών σωλήνων εξαγωγής ανά αυτοκίνητο.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...