Τι θα γίνει με το Fiat Centoventi;

Υπάρχει ενδεχόμενο να πέσει… θύμα του ηλεκτρικού 500

  • -
  • -

Tο 500e σηματοδοτεί το πέρασμα της Fiat στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ως ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει το στιλ με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αναμένεται να γίνει δημοφιλές σε αρκετές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

Δείτε εδώ την αρχική τιμή του Fiat 500e στην Ελλάδα

Είχε προηγηθεί όμως ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο, το Centoventi. Η πρεμιέρα του είχε γίνει στην έκθεση Γενεύης του 2019 και το όνομά του παραπέμπει στα 120 χρόνια της ιταλικής μάρκας. Μήπως παραμείνει ένα concept car, τώρα που μπήκε στην παραγωγή στο Mirafiori το ηλεκτρικό 500;

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Fiat, κατά την πρόσφατη εκδήλωση στο Τορίνο, όπου είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το ηλεκτρικό 500e.

«To project Centoventi δεν έχει πεθάνει. Το δουλεύουμε ακόμη, όμως δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για ανακοινώσεις», δήλωσε ο Olivier Francois. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ανάλογα με το πώς θα κινηθεί εμπορικά τα επόμενα 1-2 χρόνια το 500e θα ληφθούν αποφάσεις για το Centoventi, το οποίο αν βγει στην παραγωγή θα είναι φθηνότερο.

Το ατού του μήκους 3,68 μέτρων Centoventi είναι οι άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης, όχι μόνο κατά την παραγγελία του από το εργοστάσιο, αλλά και κατά τη διάρκεια της χρήσης του. Μία σειρά από αξεσουάρ διαμορφώνουν το εσωτερικό του ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών αλλά και τη διάθεσή τους. Εξίσου εντυπωσιακή με τη σχεδίαση είναι η δυνατότητα «προσωποποίησης» της αυτονομίας του! Πώς γίνεται αυτό; Πέρα από την ενσωματωμένη μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία 100 km, ο οδηγός του Centoventi θα μπορεί να αγοράσει ή να νοικιάσει άλλες 4 μπαταρίες. Καθεμία θα προσφέρει επιπλέον 100 km κίνησης, ανεβάζοντας τη συνολική αυτονομία έως τα 500 km!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...