Κοινό e-pass: Πώς θα γλυτώσετε διπλή και τριπλή χρέωση

Σε περίπτωση που έχετε πάνω από έναν πομποδέκτη στο αυτοκίνητο

  • -
  • -

Στις 6 το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020 θα τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία διαλειτουργικότητας GRITS (Greek Interoperable Tolling Systems), η οποία επιτρέπει με ένα e-pass (πομποδέκτη) ο οδηγός να περνά από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της Ελλάδας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές δοκιμές, προκειμένου να μην παρατηρηθούν προβλήματα.

Προκύπτει όμως ένας κίνδυνος με τη διαλειτουργικότητα: σε περίπτωση που έχουμε πάνω από ένα e-pass στο αυτοκίνητο να χρεωθούν ταυτόχρονα όλα καθώς θα περνάμε από την ειδική λωρίδα.


Πώς θα το αποφύγουμε;


Η μία λύση είναι να έχουμε μόνο ένα πομποδέκτη στο αυτοκίνητο. Έτσι όμως θα χάνουμε τις τυχόν εκπτώσεις, καθώς τα εκπτωτικά πακέτα ενός αυτοκινητοδρόμου δεν ισχύουν όταν «περνάμε» από το σταθμό διοδίων με άλλον πομποδέκτη.

Η άλλη λύση είναι είτε να βάζουμε τα υπόλοιπα e-pass σε ένα ειδικό σακουλάκι που θα μας δώσουν οι εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων είτε να τα τοποθετούμε μέσα σε αλουμινόχαρτο ή κάτω από τα πίσω πατάκια.

Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί όταν οι οδηγοί θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τα εκπτωτικά προγράμματα και στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους, πέραν αυτού δηλαδή του οποίου έχουν κρατήσει το e-pass. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει διευκρινίσει όμως πότε θα γίνει αυτό.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ E-PASS ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...