Σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

  • -
  • -

Φορτηγό συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο το πρωί της Πέμπτης 22/07/2010 στο 45ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας. Νεκροί είναι οι οδηγοί των δύο οχημάτων και ένας ιερέας που ήταν συνοδός/συνοδηγός του λεωφορείου. Από τους 50 περίπου επιβάτες, κάτοικοι όλοι του χωριού Καστανούσα Σερρών, μεταξύ των οποίων και παιδιά, τραυματίστηκαν ελαφρά οι 31 και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το φορτηγό έχασε τον έλεγχο σε ευθεία διπλής κατεύθυνσης και έπεσε πάνω στο κανονικά διερχόμενο λεωφορείο. Την ώρα του δυστυχήματος έβρεχε και η ορατότητα ήταν περιορισμένη, ενώ το φορτηγό φαίνεται πως είχε φθαρμένα ελαστικά.

Το ατύχημα έγινε αμέσως αντιληπτό από σκοπούς του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) της Αλεξάνδρειας που βρίσκεται στο σημείο της σύγκρουσης. Οι στρατιώτες του 3ου ΤΕΑΣ έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες, τους οποίους και μετέφεραν εντός της μοίρας, όπου τούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...