Πώς βλέπουν οι Ευρωπαίοι το μέλλον των αυτοκινήτων; Δες τα αποτελέσματα της έρευνας της Bosch

Τα 2/3 των ατόμων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση δεν θέλουν να ζουν χωρίς αυτοκίνητο

  • -
  • -

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο από την Bosch, φαίνεται πως κανένα είδος κινητήριας μονάδας (μπαταρίες, κυψέλες καυσίμων, βενζίνη, πετρέλαιο) δεν υπολείπεται σε υποστηρικτικό κοινό. Τα βασικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από τους 2.500 συμμετέχοντες της έρευνας, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, δείχνουν πως 1 στους 2 θα επέλεγε να έχει ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης(ΚΕΚ) ως το πρώτο τους αυτοκίνητο, ενώ 1 στους 3 θα το ήθελε ως δεύτερο.

Όταν όμως ερωτήθηκαν για το ποιο είδος «κινητήρα» θα κυριαρχεί στους δημόσιους δρόμους του 2030, το 68% των συνολικών απαντήσεων έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ηλεκτροκίνηση, με τα υβριδικά και τους ΚΕΚ να ακολουθούν. Επίσης, το κοινό φάνηκε να αναγνωρίζει τις δυνατότητες που κρύβουν οι κυψέλες καυσίμου, με 1 στους 3 να θεωρούν την συγκεκριμένη τεχνολογία, ως το μέλλον των μεταφορών.

Άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θίχτηκε στην έρευνα και έφερε ενδιαφέρον αποτελέσματα, αφορά τις επιδοτήσεις τις οποίες προσφέρει κάθε κράτος, για την απόκτηση ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού. Το 70 % του συνολικού κοινού απάντησε θετικά στην ερώτηση του αν θα ήθελαν παρόμοιες επιδοτήσεις να ισχύουν και για οχήματα με ΚΕΚ, με τα ποσοστά ανά χώρα να φέρνουν τους Ιταλούς πρώτους με το 83% να απαντούν θετικά, ενώ το μικρότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων να έχει η Βρετανία, με 60 %.

Ισχυρή γνώμη μεταξύ των συμμετεχόντων (60%), ανεξαρτήτως χώρας, ήταν πως αδυνατούν να φανταστούν την ζωή τους χωρίς αυτοκίνητο. Ακόμη και η πλειοψηφία του 40 % που απομένει, δέχεται να αφήσει πίσω το αυτοκίνητο και να κινηθεί με διαφορετικό μέσο, μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...