Λέει "αντίο" στις εκδόσεις βενζίνης το Ford Mondeo

Το μεσαίο οικογενειακό περνάει στη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή και πλέον θα διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδικές εκδόσεις

  • -
  • -

Η υβριδική έκδοση του Ford Mondeo προσφέρει τη δυνατότητα οδήγησης με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να απαιτείται φόρτιση από εξωτερική πηγή. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει γνωρίσει σημαντική απήχηση και δεν είναι τυχαίο ότι το 25% των Mondeoπου πωλήθηκαν το πρώτο 7μηνο του 2020 είναι υβριδικά. Κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων. Πέρσι, η Ford επέκτεινε τη γκάμα της υβριδικής έκδοσης του Mondeo, προσθέτοντας τη station wagon εκδοχή και το Mondeo Hybrid ST-Line. Πλέον, το οικογενειακό σεντάν της Ford θα προσφέρεται αποκλειστικά με σύνολα που θα συνδυάζουν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με υβριδική τεχνολογία.


«Το γεγονός ότι το Mondeo θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με υβριδικά σύνολα αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας», είπε ο αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων  Roelant de Waard. «Για όσους πραγματοποιούν περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα το υβριδικό Mondeo είναι μία έξυπνη επιλογή, αφού μπορεί να αποδειχθεί πιο οικονομικό και από ένα πετρελαιοκίνητο.»

Το υβριδικό Mondeo παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στην Ισπανία, εγκαταστάσεις στις οποίες θα κατασκευαστούν από τις αρχές του επόμενου έτους τα υβριδικά S-MAX και Galaxy. Θυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2021 η Ford θα παρουσιάσει 17 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, τα οποία μέχρι το τέλος του 2022 θα καλύπτουν το 50% των πωλήσεων της Ford.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...