Η Ford Mustang Mach 1 έρχεται για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο!

Η οδηγοκεντρική Ford Mustang Mach 1 θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη και στην ευρωπαϊκή αγορά

  • -
  • -

Η Ford Mustang, το φημισμένο αμερικανικό muscle car προσφέρεται σε μία σειρά εκδόσεων στην Αμερική, οι οποίες συνήθως δεν εισάγονται στην Ευρώπη. Αυτό όμως σήμερα αλλάζει, αφού η Ford θα προσφέρει την περιορισμένης παραγωγής και ειδική έκδοση της Mustang με τον κωδικό Mach 1 και στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, το αυτοκίνητο θα κάνει και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Goodwood SpeedWeek.


Η ιδιαιτερότητα της Mach 1 είναι ότι πρόκειται για την πιο οδηγοκεντρική Mustang της σειράς. Ο οκτακύλινδρος κινητήρας των 5.000 cc αποδίδει 460 ίππους, ενώ σημαντικές βελτιώσεις έχει δεχθεί και το σύστημα ψύξης για καλύτερη απόδοση σε όσους προτιμήσουν να οδηγήσουν την Mach 1 στην πίστα. Η σκληροπυρηνική Mustang θα προσφέρεται και με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων της Tremec, το οποίο θα διαθέτει τεχνολογία rev-matching με το τελευταίο να φροντίζει να διατηρεί ψηλά τις στροφές του κινητήρα στην επιλογή μικρότερης σχέσης. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν και το αυτόματο κιβώτιο των δέκα σχέσεων της Ford, που με τη σειρά του έχει διαφορετική κλιμάκωση για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.


Σημαντικές αλλαγές, όμως, έχει δεχθεί η ανάρτηση και το στήσιμο της Mach 1. Τα αμορτισέρ φέρουν την υπογραφή της MagneRide, ενώ διαφοροποιημένα είναι και τα ελατήρια. Νέες και παχύτερες είναι οι αντιστρεπτικές, ενώ διαφοροποιημένη είναι και η χαρτογράφηση του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ FORD MUSTANG 2.3 

Η Mach 1 ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και στο σχεδιαστικό μέρος, με το φουσκωμένο καπό να κοσμείται από μία ρίγα και να θυμίζει τις Mach 1 της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Διαφοροποιημένο είναι το εμπρός σπλίτερ για να παράγει ακόμα περισσότερη κάθετη δύναμη, ενώ το πίσω μέρος φιλοξενεί διαχύτη και δανείζεται στοιχεία από την Shelby GT500, με την μικρή αεροτομή να ξεχωρίζει. Οι ζάντες αλουμινίου έχουν διάσταση 19 ιντσών και μοναδική σχεδίαση για το συγκεκριμένο μοντέλο. Κάθε Mustang Mach 1 είναι αριθμημένη και το νούμερο της είναι τοποθετημένο σε ειδική πλακέτα στο εσωτερικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...