Ξέρετε τι είναι αυτός ο διακόπτης;

Βρίσκεται στο Gladiator, το pick up της Jeep

  • -
  • -

Στα τέλη 2020 αναμένεται να αφιχθεί στην Ευρώπη το Gladiator, το σκληροπυρηνικό pick up της Jeep, το οποίο θα τα «βάλει» με το Ford Ranger Raptor. Η γκάμα πετρελαιοκινητήρων του περιλαμβάνει τον 2.2 με 200 ίππους και έναν 3λιτρο V6 260 ίππων για τις εκδόσεις Sport, Overland και Rubicon.

Η Jeep το εφοδιάζει με μία μακρά λίστα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως του αυτόνομου φρεναρίσματος. Τώρα η Mopar, η θυγατρική του Ομίλου FCA για τις υπηρεσίες και το after sales, προσθέτει στην κεντρική κονσόλα του Gladiator έναν περιστροφικό διακόπτη.

Τι κάνει αυτός; Ρυθμίζει την ένταση της πέδησης στα ρυμουλκούμενα, όπως το trailer που μεταφέρει σκάφος. Θα πρέπει βέβαια το trailer να εξοπλίζεται με ηλεκτρονικά φρένα ώστε η ρύθμιση της λειτουργίας τους να είναι εφικτή μέσω του διακόπτη του Gladiator.

Το trailer brake control κοστίζει στις ΗΠΑ 300 δολάρια και αυξάνει τη δύναμη της επιβράδυνσης σε σημεία όπως έντονες κατηφόρες, περιορίζοντας τη φθορά στα φρένα και τα ελαστικά. Η τοποθέτηση του διακόπτη είναι εφικτή και μετά την αγορά του Gladiator.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...