Μία Mercedes-Benz EQC με αναβολικά!

Η Mercedes-Benz παρουσίασε ένα extreme πρωτότυπο βασισμένο στην EQC, ικανό να προσπεράσει κάθε είδους εμπόδιο

  • -
  • -

Και το όνομα αυτής: EQC 4x4². Πρόκειται για ένα και μοναδικό πρωτότυπο, όντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας με εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι τεχνικοί της γερμανικής εταιρείας, σε πολλούς τομείς έχουν χρησιμοποιηθεί μηχανικά μέρη που είναι πιθανό να δούμε σε μελλοντικά μοντέλα της Mercedes-Benz, ειδικότερα στη σειρά G-Class. Μην ξεχνάμε πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει σύντομα τη νεότερη γενιά της G-Class και ανάμεσα στις εκδόσεις που θα λανσάρει περιλαμβάνεται και μία αμιγώς ηλεκτρική.


Η EQC 4x4² σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μία μικρή ομάδα τεχνικών, με επικεφαλής τον Jurgen Eberle. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατασκευή της G500 4x4², αλλά και της E-Class All Terrain 4x4². Οι διαφορές της extreme EQC σε σχέση με την απλή έκδοση, εντοπίζονται δια γυμνού οφθαλμού. Η απόσταση από το έδαφος έχει εκτοξευθεί στα 293 mm, 58 mm περισσότερα από την G-Class, όταν η απλή EQC έχει 140 mm. H γωνίας προσέγγισης έχει αυξηθεί στις 31,8 μοίρες εμπρός, ενώ αυτή της αναχώρησης στις 33, την ώρα που η γωνία ράμπας αγγίζει τις 24,2 μοίρες, όντας αυξημένη κατά 11,2 μοίρες. Σημειώστε, ότι το γερμανικό πρωτότυπο μπορεί να περάσει από νερό βάθους 40 cm!



Παράλληλα, αναβαθμισμένο και διαφοροποιημένο είναι το σύστημα Off-Road. Τέλος, μία ακόμα σημαντική αλλαγή αποτελεί η τοποθέτηση των τροχών, η οποία έχει γίνει χαμηλότερα και όχι στο ίδιο ύψος με τον κεντρικό άξονα, στοιχείο στο οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Η τελείως διαφοροποιημένη ανάρτηση είναι τοποθετημένη στα ίδια σημεία στήριξης με την απλή έκδοση. Τις εκτός δρόμου ικανότητες της ενισχύουν οι τεράστιοι τροχοί σε διάσταση 285/50/20 με χωμάτινα ελαστικά, ενώ τα μικρά μαύρα φτερά στους θόλους συμπληρώνουν την off-road αισθητική της.

Η EQC 4x4² αποτελεί το τρίτο μέλος της οικογένειας 4x4², αφού προηγήθηκε η G 500 4x4² το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το 2017 ακολούθησε η E 400 All-Terrain 4x4².

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...