Ένα Subaru Impreza που προκαλεί τρόμο (video)

Η Subaru Αμερικής παρουσίασε το πιο σκληροπυρηνικό WRX STI που έχουμε δει ποτέ, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει στους αγώνες Gymkhana

  • -
  • -

Μετά από αρκετά χρόνια ο Ken Block θα απουσιάσει από τη σειρά αγώνων Gymkhana Series, την οποία ουσιαστικά ο ίδιος ίδρυσε. Παρόλα αυτά, η ιδιαίτερη αυτή μορφή αγώνων που κερδίζει αρκετούς φίλους ανά την υφήλιο, θα έχει έναν επίσης γνωστό και διάσημο οδηγό ως πόλο έλξης. Συγκεκριμένα, τον Αμερικανό Travis Pastrana. Η παρουσία του οδηγού αγώνων Ράλι και Rallycross προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, όπως βέβαια και το αυτοκίνητο που θα οδηγεί. Ο Pastrana αποτελεί επίσημο οδηγό της Subaru Αμερικής, κάτι που σημαίνει ότι στους αγώνες Gymkhana θα έχει στη διάθεση του ένα ειδικά τροποποιημένο Impreza WRX STI.

Πριν από μερικές ημέρες το αυτοκίνητο του Pastrana είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας και αναμφίβολα είναι το πλέον σκληροπυρηνικό Impreza που έχουμε δει ποτέ. Η Subaru Αμερικής το σχεδίασε και το κατασκεύασε με τη βοήθεια της Vermont SportsCar και αναμφίβολα η εικόνα του προκαλεί τρόμο! Σε όλο το αμάξωμα έχει γίνει εκτενής χρήση κάρμπον, ενώ ευδιάκριτο είναι το ακραίο αεροδυναμικό πακέτο. Οι θόλοι φέρνουν στο μυαλό τα σύγχρονα WRCars, ενώ ο πίσω διαχύτης αυτοκίνητα αγώνων Τουρισμού. Βλέπετε η ελευθερία που προσφέρουν οι κανονισμοί σε αυτή τη μορφή αγώνων, επιτρέπουν στους τεχνικούς να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ότι πιο ακραίο επιθυμούν. Οι προδιαγραφές του κινητήρα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά αναμένεται η ισχύς του να είναι κτηνώδης. Διαφοροποιημένη είναι η ανάρτηση, ενώ οι χρυσές ζάντες φέρουν ελαστικά της Yokohama.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ο Pastrana είχε την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά το εκρηκτικό Impreza και σίγουρα δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. «Αυτό το STI είναι απίστευτο! Είναι η πρώτη φορά που είχαμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο χωρίς περιορισμούς! Ο κινητήρας, η ανάρτηση, το αεροδυναμικό πακέτο, όλα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στο όριο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι τρομακτικά γρήγορο, αλλά και εύκολο στον έλεγχο και την οδήγηση. Με τη συμμετοχή μας στο Gymhkana θέλουμε να ανεβάσουμε ψηλότερα τον πήχη και αυτό το Impreza είναι το αυτοκίνητο που θα μας βοηθήσει να το κάνουμε.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...