Βραβείο “Red Dot Award 2020” για το νέο ηλεκτρικό Fiat 500

Διακρίθηκε στην κατηγορία “Design Concept”

  • -
  • -

Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου FCA, κατέκτησε τη διάκριση “Red Dot Award 2020” στην κατηγορία “Design Concept”.

Το σημαντικό αυτό βραβείο για το χώρο του σχεδιασμού απονεμήθηκε στο Ιταλικό μοντέλο από την κριτική επιτροπή του θεσμού που αποτελείται από 21 διακεκριμένους σχεδιαστές απ’ όλο τον κόσμο.

Τη φετινή χρονιά οι συνολικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 4.100 από 187 χώρες.
Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου FCA κέρδισε την εκτίμηση των κριτών χάρη στο μοναδικό του σχεδιασμό και την ικανότητα του να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Ένα χρόνο πριν, το Fiat Centoventi Concept είχε κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του κέντρου σχεδιασμού του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles.

Ο κ. Olivier François, Πρόεδρος της Fiat σε Παγκόσμιο επίπεδο, σημείωσε: «Η κατάκτηση του “Red Dot Award” με γεμίζει υπερηφάνεια, γιατί αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το 500 είναι πάντα επίκαιρο και αλλάζει πάντα, όταν η κοινωνία χρειάζεται να αλλάξει. Αυτό ισχύει και για την 3η γενιά του 500 που έρχεται να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες μετακίνησης. Το νέο ηλεκτρικό 500, σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην Ιταλία και είναι γεμάτο με τη δημιουργικότητα και τη θετική ενέργεια της Fiat. Η αύρα του μοντέλου που παραμένει δυνατή εδώ και 63 χρόνια, εξελίχθηκε σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό, προηγμένο και με κορυφαία συνδεσιμότητα μοντέλο, το οποίο όμως είναι πάντα ένα 500. Συγκλονιστικό, χαρισματικό και με τη δύναμη να φέρνει την αλλαγή, έρχεται να κάνει ελκυστική –με αυθεντικό στιλ Dolce Vita- την μετακίνηση με ένα όχημα μηδενικών ρύπων».

Ένα αντικείμενο πόθου, με το αξεπέραστο στιλ του 500. Σε μια εποχή που η αυτοκίνηση οφείλει να είναι πιο συνδεδεμένη, αυτόνομη και φιλική προς το περιβάλλον, με όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές, το Fiat 500 για ακόμα μια φορά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Δεν είναι απλά μια επανάσταση, αλλά η «μετενσάρκωση» του πνεύματος που μπορεί να εμπνεύσει την αλλαγή. Οι κανόνες και οι νομοθεσίες δεν αρκούν για μια πραγματική επανάσταση. Χρειάζεται ένα σύμβολο: το νέο ηλεκτρικό Fiat 500.

Όπως αναφέρει ο κ. Klaus Busse, Επικεφαλής Σχεδιασμού της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ, «Στόχος μας με το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 ήταν να δημιουργήσουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με ψυχή, του οποίου τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά εκφράζουν την Ιταλική προσέγγιση στο στιλ και τονίζονται από τα χαρακτηριστικά του μάτια, δηλαδή τα φωτιστικά σώματα, αλλά και το εσωτερικό. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό προϊόν, μια δήλωση του Ιταλικού πνεύματος και της δημιουργικότητας της Fiat. Η κατάκτηση του “Red Dot Award” αποτελεί τεράστια τιμή για όλη την ομάδα που δούλεψε στο σχεδιασμό του νέου ηλεκτρικού 500».

Ο θεσμός “Red Dot Award” ξεκίνησε το 1955 και μέσα στην πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες διακρίσεις στο χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού, αποτελώντας σημαντική διάκριση για κάθε εταιρεία που δίνει έμφαση στον τομέα του σχεδιασμού. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένου ανεξάρτητους επαγγελματίες στο χώρο του σχεδιασμού που αξιολογούν τα προϊόντα όσον αφορά στην πρακτικότητα, στην αισθητική, στην ποιότητα και στην πρωτοτυπία. Τη φετινή χρονιά οι συνολικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 4.100 από 187 χώρες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...