Μέχρι δύο επιβάτες στα ταξί εντός Αττικής

Μέχρι πότε ισχύει ο περιορισμός – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

  • -
  • -

Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ισχύει ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την πανδημία, σύμφωνα με τον οποία εφαρμόζονται τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Όπως αναφέραμε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, για τις μεταφορές – τόσο με ιδιωτικά όσο και με δημόσια μέσα – υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των επιβατών. Οι περιορισμοί είναι ανάλογοι των 4 επιπέδων:

Επίπεδο 1. Ετοιμότητας

Επίπεδο 2. Επιτήρησης

Επίπεδο 3. Αυξημένης Επιτήρησης

Επίπεδο 4. Αυξημένου Κινδύνου

 

Η Αττική – όπως και άλλες περιφερειακές ενότητες – βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Επίπεδο 3, ενώ δεν υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας στο «κόκκινο».

Ειδικά για τα ταξί, στην Αττική (αλλά και σε όσες περιοχές είναι στο επίπεδο 3) επιτρέπονται έως 2 επιβάτες (συν ο οδηγός). Από τον περιορισμό εξαιρούνται οι γονείς με ανήλικα τέκνα.

Προσοχή:
Οι αριθμητικοί περιορισμοί αφορούν τον τόπο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης. Έτσι αν ένα ταξί ξεκινήσει από τη Βοιωτία που βρίσκεται στο επίπεδο 2 με προορισμό την Αθήνα, μπορούν να μπουν σε αυτό 3 επιβάτες.


Κάθε πότε θα αλλάζει ο χάρτης

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...