Ράλλυ Ακρόπολις: Ποιες είναι οι πιθανότητες να επιστρέψει το 2021 στο WRC

Η Ελλάδα μπήκε στη λίστα με τις αναπληρωματικές χώρες σε περίπτωση ματαίωσης κάποιου αγώνα λόγω κορονοϊού

  • -
  • -

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η FIA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2021 περιλαμβάνει 12 γύρους, με πρώτο – ως συνήθως – το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου. Η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε πάντως τη διεθνή ομοσπονδία σε συνεννόηση με τον promoter του WRC να συμπεριλάβουν και κάποιες… αναπληρωματικές χώρες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε περίπτωση που κάποιος αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί λόγω έξαρσης στα κρούσματα του κορονοϊού και των περιορισμών στις αεροπορικές πτήσεις, κάποιος άλλος αγώνας να μπει στη θέση του.

Στη σχετική λίστα συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα με το Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο έχει κάποιες (έστω μικρές) πιθανότητες να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο WRC μετά το 2013. Μαζί μας είναι επίσης η Τουρκία, η Λετονία, το Βέλγιο, η Ιταλία (με το Ράλλυ Μόντσα) και η Αργεντινή. Η τελευταία προορίζεται για να πάρει τη θέση αγώνα εκτός Ευρώπης. Το ποια χώρα από αυτές θα κληθεί να μπει στο καλεντάρι θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική της κατάσταση εκείνη τη στιγμή και τυχόν περιορισμούς στις μετακινήσεις.

«Η Επιτροπή Διεκδίκησης Αγώνων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, σε αγαστή συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΟΜΑΕ, συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είμαστε έτοιμοι σε άμεσο χρόνο, εφόσον κληθούμε, να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στην αναπλήρωση κάποιου αγώνα WRC το 2021», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας μπορούν να γίνουν αντιληπτές εάν ληφθεί υπόψη ότι φέτος η Εσθονία κλήθηκε ν’ αναπληρώσει αγώνα. Η επιτυχία της στην διοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2021. Σε κάτι ανάλογο, με αντίστοιχες αναπληρώσεις το 2021, στοχεύει και η Ελλάδα».

Για πρώτη φορά στο WRC συμπεριλήφθηκε η Κροατία, η οποία προγραμματίζεται να φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του θεσμού στις 22-25 Απριλίου.

Αναλυτικά το καλεντάρι του 2021:


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...