H επιστροφή του Wankel κινητήρα για τη Mazda!

Ο πρόεδρος της Mazda Akira Marumoto αποκάλυψε ότι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει Wankel κινητήρα, αλλά όχι για κάποιο σπορ μοντέλο της γκάμας της

  • -
  • -

Μέσα από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία σχετικά με το λανσάρισμα του Mazda MX-30 σε έκδοση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας για την ιαπωνική αγορά, ο πρόεδρος της Mazda Akira Marumoto αναφέρθηκε και στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Εκεί, παραδέχθηκε πως η νέα στρατηγική και το πλάνο της Mazda προτάσσει πράσινες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως επιβεβαίωσε χωρίς υπεκφυγές την επιστροφή του Wankel κινητήρα!

Θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση του MX-30 και θα έχει υποστηρικτικό ρόλο του ηλεκτροκινητήρα, βοηθώντας στην αύξηση της αυτονομίας του. Μην ξεχνάμε, πως κάτι τέτοιο είχε αναφέρει η Mazda και πριν από δύο περίπου χρόνια, αλλά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να επιβεβαιωθεί και από τα πλέον επίσημα χείλη. Ο Marumoto ανέφερε πως στις αρχές του 2021 θα ξεκινήσουν οι δοκιμές με μία σειρά πρωτοτύπων, ενώ στα μέσα του 2022 αναμένεται τα πρώτα μοντέλα με Wankel κινητήρα να είναι διαθέσιμα στην αγορά.


Ο πρόεδρος της Mazda δεν γνωστοποίησε ποια θα εφοδιαστούν με κινητήριο σύνολο του είδους, εκτός από το MX-30 που είναι το πλέον σίγουρο, αλλά η λογική αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο στα μικρότερα μοντέλα της εταιρείας. Μην ξεχνάμε, ότι το 2012 η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είχε κατασκευάσει ένα πρωτότυπο Mazda 2 με Wankel κινητήρα, στοιχείο που σημαίνει ότι δεν κινείται σε αχαρτογράφητα νερά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...