Οι δρόμοι της Αθήνας που έχουν νέα άσφαλτο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε αρκετούς κεντρικούς άξονες της πόλης

  • -
  • -
Οι δρόμοι της Αθήνας που έχουν νέα άσφαλτο
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα 5 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου «Ανακατασκευή Ασφαλτοτάπητα Κεντρικών Οδών του Δήμου Αθηναίων» το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής. Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα σε αρκετούς δρόμους του κέντρου της πόλης:

Βασ. Όλγας, Αρδηττού, Υμηττού, Ασκληπιού, Νίκης, Βουλής, Αριστείδου, Σοφοκλέους, Αμερικής, Ευριπίδου, Σόλωνος, Ακαδημίας και μέρος της οδού Πατησίων (από Πανεπιστημίου έως Πιπίνου και από Κύθνου έως Αγ. Λαύρας).

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και από τα μέσα Οκτωβρίου, έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν οι εργασίες στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Λόγω αναγκαίων εργασιών κατασκευής υπόγειων δικτύων τηλεπικοινωνιών για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου στο κέντρο της Αθήνας, που εμπλέκονται με τα οδικά τμήματα της εν λόγω εργολαβίας και πρέπει να προηγούνται και να ολοκληρώνονται πριν τις ασφαλτικές εργασίες, κατά την διάρκεια του έργου, γίνεται συντονισμένος προγραμματισμός, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανακατασκευή των οδοστρωμάτων. Η ολοκλήρωση των εκτελούμενων εργασιών έχει προγραμματισθεί για το τέλος του 2020.

Τα υπόλοιπα τμήματα οδών του Δήμου Αθηναίων, τα οποία πρόκειται να ανακατασκευάσει η Περιφέρεια Αττικής δια των Τεχνικών υπηρεσιών της (ΔΤΕ ΠΑ) είναι:

-Η οδός Πατησίων από Πιπίνου έως Κύθνου

-Η οδός Γ’ Σεπτεμβρίου από Ιουλιανού έως Αγίου Μελετίου και

-Η οδός Σωκράτους από Μάρνη έως Ευριπίδου.

«Αλλάζουμε την όψη της Αττικής εκτελώντας εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, που είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους για χρόνια. Με εντατικούς ρυθμούς εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο της Αττικής και ενισχύουμε την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, όπως έχουμε δεσμευθεί. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, προς όφελος των πολιτών», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...