Τα πρώτα φορτηγά υδρογόνου της Hyundai κυκλοφορούν ήδη στην Ευρώπη

Το XCIENT Fuel Cell μπορεί να διανύσει περίπου 400 km με ένα γέμισμα

  • -
  • -

Η Hyundai παρέδωσε στην Ελβετία τα πρώτα επτά φορτηγά XCIENT, τα οποία χρησιμοποιύν το υδρογόνο ως κάυσιμο. Ο στόχος είναι έως το τέλος του έτους ο αριθμός αυτός να ανέλθει στα 50. Η αποστολή των XCIENT σηματοδοτεί την είσοδο της κορεάτικης εταιρίας στην ευρωπαική αγορά των φορτηγών, που θα είναι "λυδία λίθος" για την επέκταση της εταιρίας στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και Κίνας.

"Η αποστολή των φορτηγών XCIENT σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο, όχι μόνο για την Hyundai, αλλά όλης της παγκόσμιας κοινότητας να χρησιμοποιεί το υδρογόνο ως κύρια ενεργειακή πηγή", είπε ο Cheol Lee, επικεφαλής του τμήματος επαγγελματικών οχημάτων της Hyundai Motor. "Σήμερα είναι μόνο η αρχή για να ξεκινήσουν οι μετακινήσεις να είναι καθαρές προς το περιβάλλον. Μετά την πρώτη επιτυχημένη αποστολή των φορτηγών XCIENT Fuel Cell, με περηφάνια ανακοινώνουμε τα σχέδιά μας να επεκταθούμε και στην Βόρεια Αμερική και την Κίνα".

Η παραγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων θα φτάσει τα 2000 κομμάτια μέχρι το 2021, ώστε να υποστηρίξει την ανάγκη των ανθρώπων στην Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική και Κίνα πιο φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις. Η αύξηση της παραγωγής θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της επένδυσης με ακόμα 1.3 δισεκατομμύρια δολλάρια σαν προσθήκη στα ήδη υπάρχων 6.4 δισεκατομμύρια.

Η Hyundai επίσης δουλεύει με διάφορες ομάδες στην Κίνα με στόχο να στείλει στην αγορά 1 εκατομμύριο οχήματα υδρογόνου μέχρι το 2030.

Το σύστημα κυψελών καυσίμου του XCIENT είναι ισχύος 190 kW, ενώ επτά δεξαμενές φιλοξενούν περίπου 32 kg υδρογόνου. Η αυτονομία με ένα γέμισμα είναι 400 km, ενώ η διαδικασία ανεφοδιασμού διαρκεί 8-20 λεπτά. Παράλληλα, η Hyundai Motor εξελίσσει και έναν τράκτορα με μεγάλη αυτονομία, 1.000 km.

Η Hyundai έχει αφιερωθεί στο να εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία κυψελών καυσίμου για ένα καλύτερο και καθαρότερο μέλλον. Η Hyundai Motor’s Hydrogen Mobility Solution κέρδισε το πρώτο βραβείο για το πιο καινοτόμο φορτηγό στο International Truck of the Year (IToY) την προηγούμενη χρονιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...