Τι προβλέπει το πλάνο της Mercedes-Benz για χειροκίνητα κιβώτια και κινητήρες εσωτερικής καύσης

Η Mercedes-Benz στοχεύει να παρουσιάσει ακόμα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές επιπτώσεις σε παραδοσιακές μέχρι σήμερα μηχανικές λύσεις

  • -
  • -

Το πλάνο της Mercedes-Benz είναι ξεκάθαρο. Σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει στην παραγωγή όλο και περισσότερων αμιγώς ηλεκτρικών και μηδενικών ρύπων μοντέλων. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτά περιλαμβάνονται κατασκευές που θα φέρουν το σήμα των AMG και Maybach, έως και ηλεκτρική G-Class! Και όλα αυτά, την ώρα που στα σκαριά βρίσκονται τα πρώτα μοντέλα της σειράς EQ, όπως βέβαια οι EQE και EQS, δύο σεντάν με crossover χαρακτηριστικά που θα ακολουθήσουν τις μικρότερες EQA και EQB.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η Mercedes-Benz ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος των επενδύσεων της στην πράσινη τεχνολογία, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι απαιτεί το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της. Στοιχείο που σημαίνει πως για να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι, θα πρέπει να… κοπούν από κάπου αλλού. Απάντηση σε αυτό έδωσε σε συνέντευξη του ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Mercedes-Benz, Marcus Schaeffer. Μία από τις πρώτες κινήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η κατάργηση των χειροκίνητων κιβωτίων, αφού στο άμεσο μέλλον όλα τα μοντέλα της Mercedes-Benz θα προσφέρονται με αυτόματο.

Παράλληλα, δραστικά θα μειωθεί η παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης, και μάλιστα σε ένα ποσοστό που θα αγγίξει το 70% έως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε! Μάλιστα, στο ίδιο πνεύμα η Mercedes-Benz εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθούν και οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των μοντέλων της. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως όλο και περισσότερα αυτοκίνητα θα βασίζονται πλέον στο ίδιο πάτωμα, στοιχείο που επίσης συμβάλλει στη μείωση του κόστους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...