Μικρό ηλεκτρικό SUV από τη Volvo

Πώς θα ονομάζεται και με ποια εταιρία θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας

  • -
  • -

Η στρατηγική της Volvo για τα επόμενα χρόνια είναι ξεκάθαρη, έχοντας δείξει σαφή στροφή στην ηλεκτρική ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο, πως στόχος της σουηδικής εταιρείας μέχρι το 2025 πρέπει τουλάχιστον οι μισές πωλήσεις της να αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Με δεδομένο το γεγονός ότι το αγοραστικό κοινό δείχνει σαφή προτίμηση τα τελευταία χρόνια στα SUV, στη Volvo δεν δίστασαν και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που παρουσίασαν ήταν το XC40 Recharge P8.

Σήμερα, οι φήμες θέλουν τη Volvo να εξετάζει πολύ σοβαρά τη σχεδίαση και κατασκευή ενός μικρότερου σε μέγεθος SUV, το οποίο φυσικά θα είναι ηλεκτρικό και πιθανότατα θα ονομάζεται XC20. Μάλιστα, δεν θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το XC40, αλλά στην πλατφόρμα που διαθέτει η θυγατρική της, Geely, στην Κίνα. Με δεδομένο το πλάνο και το στόχο που έχει θέσει η Volvo μέχρι το 2025, το λανσάρισμα ενός μικρότερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου φαντάζει απολύτως λογική.


Σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της Volvo Hakan Samuelsson είπε: «Και τα μικρά αυτοκίνητα μπορούν να είναι premium. Από εκεί και πέρα, μία συνεργασία με την Geely θα ήταν απολύτως φυσιολογική για εμάς. Τα SUV είναι εξαιρετικά δημοφιλή αυτή την περίοδο, αλλά σίγουρα πρέπει ένα νέο μοντέλο να είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Μελλοντικά, τα SUV δεν θα έχουν τον ίδιο χαρακτήρα με σήμερα. Η απόσταση από το έδαφος και οι εκτός δρόμου ικανότητες δεν θα έχουν μεγάλη σημασία.»

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Geely, δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνει χρήση της αποκλειστικά από την Volvo. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους κατασκευαστές για διαφόρους τύπους οχημάτων. Αν και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δείξει ενδιαφέρον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...