Πώς συνδέονται οι αγώνες και τα μοντέλα παραγωγής

Ο οδηγός της Volkswagen Motorsport, Romain Dumas, εξηγεί τους λόγους που τα αυτοκίνητα παραγωγής επωφελούνται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό

  • -
  • -

Ο Romain Dumas είναι ο επίσημος οδηγός της Volkswagen Motorsport, με τον οποίο στο τιμόνι το εκρηκτικό ηλεκτρικό ID.R έχει σπάσει μία σειρά από ρεκόρ και πίστες ανά την υφήλιο. Ο Γάλλος, που έχει λάβει μέρος σε κάθε λογής μορφή αγώνων (Πίστες, Ράλι, Ντακάρ) θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το εντυπωσιακό πρωτότυπο και στη φετινή εκδοχή του Goodwood Festival of Speed. Λίγες μέρες πριν την έναρξη της γιορτής του Goodwood που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ξανά το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3!


Ο 42χρονος Γάλλος είναι ξεκάθαρος ανάμεσα στη σύνδεση μηχανοκίνητου αθλητισμού και μοντέλων παραγωγής: «Καταρχήν, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι σημαντικό να συνδέεται με τα καθημερινά αυτοκίνητα. Στη Volkswagen, το αγωνιστικό τμήμα πάντα συνεργάζεται με τους τεχνικούς, με αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές να επωφελούνται. Για παράδειγμα, τα ID.3 και ID.4 συνδέονται σε αρκετά σημεία με το αγωνιστικό ID.R όσον αφορά τη σχεδίαση τους. Παράλληλα, διάφορες λύσεις στην αεροδυναμική και τις μπαταρίες χρησιμοποιήθηκαν στα μοντέλα παραγωγής. Με το ID.R πιστεύω ότι καταφέραμε να συνδέσουμε τους αγώνες με τα καθημερινά αυτοκίνητα.  Φυσικά, ακόμα υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια εξέλιξης όσον αφορά τη φόρτιση και ακόμα περισσότερο την αυτονομία. Για αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικό να εξακολουθούμε να συμμετέχουμε σε κορυφαίο επίπεδο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.»

Ο Romain Dumas, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το Volkswagen ID.3 από την πρώτη στιγμή που τον οδήγησε πριν από  ένα χρόνο, αναφέροντας μάλιστα ότι η αίσθηση δεν είναι μακριά από αυτή του αγωνιστικού! «Το είχα οδηγήσει πρώτη φορά λίγους μήνες μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης. Να είμαι ειλικρινής η αίσθηση ήταν παρόμοια με αυτή που είχα στο ID.R. Η επιτάχυνση σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πάντα εντυπωσιακή, κάτι που φυσικά ισχύει και στο ID.3. Ο κόσμος τώρα αρχίσει και αντιλαμβάνεται πως είναι η αίσθηση. Χωρίς θόρυβο, χωρίς αλλαγή σχέσεων. Αυτό είναι αντίστοιχο και στο ID.R. Οι επιδόσεις του ID.3 είναι εξαιρετικές, αλλά ένα από τα στοιχεία που με εντυπωσίασαν επίσης ήταν η άνεση και οι χώροι που προσφέρει για αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους. Σίγουρα, ανυπομονώ να μάθω πόσο μεγαλύτερο μπορεί να είναι το ID.4.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...