Κλειστή για 15 ημέρες η παραλιακή στις τρύπες του Καραμανλή

Λόγω ρωγμών στη σήραγγα, στο ρεύμα προς Σούνιο – Η εναλλακτική διαδρομή

  • -
  • -
Κλειστή για 15 ημέρες η παραλιακή στις τρύπες του Καραμανλή
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. και για 15 ημέρες στο ρεύμα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Αθηνών -Σουνίου με κατεύθυνση το Σούνιο προχωρά η Τροχαία, λόγω απαιτούμενων εργασιών για την αποκατάσταση σοβαρών βλαβών που εντοπίστηκαν στη σήραγγα «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή).

Η σχετική απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας πως διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες στο δοµικό σύστημα της σήραγγας «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή), στο δήμο Κρωπίας. Ειδικότερα, κατόπιν γεωτεχνικής αξιολόγησης εκτιμήθηκε ότι δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια, κατά τη διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας στο ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής , στην οποία συμμετείχαν  στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας. Εκεί αποφασίστηκε η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας της Ε.Ο.91 από Αθήνα προς το Σούνιο, στο οδικό τμήμα αυτής που περιλαμβάνει την περιοχή της σήραγγας «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή) και καταλήγει στο Σούνιο.

Η εναλλακτική διαδρομή

Η προσπέλαση διερχόμενων επί της Ε.Ο.91 οχημάτων προς το αποκλεισμένο οδικό τμήμα της Λ. Αθηνών-Σουνίου, θα διεξάγεται μέσω του οδικού άξονα Λ. Ευελπίδων -Ν. Παπαγιανόπουλου (οικισμός Κίτσι) -Λ. Αγ. Μαρίνας.

Για την έγκαιρη ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών στον προτεινόμενο εναλλακτικό οδικό άξονα, έχει εγκατασταθεί σχετική σήμανση σε κρίσιμους οδικούς κόμβους "ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ" και "YABANAKI".

Αναλυτικά:

H κυκλοφορία των κινούμενων προς Σούνιο οχημάτων , θα πραγματοποιείται μέσω των διαδρομών:

  • Για τους κινούμενους επί της Παραλιακής:

Λ. Αθηνών-Σουνίου (Παραλιακή), αριστερά Βασ. Κωνσταντίνου, δεξιά Λ. Ευελπίδων (πρώην Λ. Βάρης-Κορωπίου), συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με τη Λ. Αγίας Μαρίνας-Κορωπίου, δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας-Κορωπίου, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με Λ. Αθηνών-Σουνίου.

ή εναλλακτικά μέσω της διαδρομής:

Λ. Κων/νου Καραμανλή/ Αθηνάς (Παραλιακή), αριστερά Λ. Ευελπίδων, συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με τη Λ. Αγίας Μαρίνας-Κορωπίου, δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας-Κορωπίου, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με Λ. Αθηνών-Σουνίου.

  • Για τους κινούμενους επί της Λ. Βουλιαγμένης:

Λ. Βουλιαγμένης, αριστερά Καλύμνου, αριστερά Λ. Ευελπίδων, συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με τη Λ. Αγίας Μαρίνας-Κορωπίου, δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας-Κορωπίου, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με Λ. Αθηνών-Σουνίου.

 

Για τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προγραμματίζεται η συνεχής αναγραφή σχετικών μηνυμάτων στις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων των οδικών αρτηριών της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα αναρτηθεί και σχετικός χάρτης στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

«Προτεραιότητα μας η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό. Απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριές οδούς για την διευκόλυνση τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...