Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρός 11χρονος μετά από τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι

Το νεαρό αγόρι έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από τρεις ημέρες στην εντατική

  • -
  • -

Σε θλίψη βυθίστηκε η κοινωνία της Χερσονήσου στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο άκουσμα της είδησης ότι κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης ένα 11χρονο αγόρι. Το παιδί είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν λίγες ημέρες, όταν οδηγώντας το ηλεκτρικό του πατίνι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

Το παιδί νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ , έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, θλαστικά τραύματα στον πνεύμονα και είχε διασωληνώθει. Το βράδυ της Πέμπτης ωστόσο παρά τη μάχη που δόθηκε στην εντατική Παίδων, δυστυχώς το αγόρι κατέληξε όπως επιβεβαίωσε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Χερσόνησο, όταν το παιδί που κινείτο με ηλεκτρικό πατίνι επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο και κάτω υπό αδιευκρίνιστές συνθήκες παρασύρθηκε από το αγροτικό αυτοκίνητο που κινούνταν με κατεύθυνση από τα Μάλια προς το Ηράκλειο.

Η τροχαία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό ενώ έχει ξεκινήσει δικογραφία σε βάρος του οδηγού.

Παραμένει άγνωστο αν το παιδί φορούσε κράνος ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι σύντομα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα ορίζει – μεταξύ άλλων – τους κανόνες για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών.

[Πηγή: neakriti.gr]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...