«Μόλις» 850.000 ευρώ κοστίζει η συγκεκριμένη Lancia S4 Stradale του 1985

Το ξεχωριστό homologation special, για κάθε ίππο που προσφέρει ζητάει πάνω από 3.400 ευρώ!

  • -
  • -

Σε διάστημα περίπου τριών δεκαετιών, η Lancia, πήγε από την παραγωγή θρυλικών οχημάτων, «ποτισμένων» με το DNA των ράλι, στην παραγωγή ενός μόνου μοντέλου, του Ypsilon, αποκλειστικά διαθέσιμο στην αγορά της Ιταλίας.

Αυτό όμως, κάνει την κληρονομιά που κουβαλούν τα θρυλικά εκείνα αυτοκίνητα, ακόμη πιο ξεχωριστή. Αυτό ακριβώς ισχύει και για το δείγμα που απεικονίζεται στις φωτογραφίες παραπάνω, κάτι που υποψιάζεται κανείς, μόλις δει το καρτελάκι με την τιμή.

side

Πρόκειται για μία Lancia Delta S4 Stradale, η οποία προσφέρεται προς πώληση σε γερμανική ιστοσελίδα αγοραπωλησιών. Βλέποντας κανείς την αγγελία δεν μπορεί να μην στραβοκαταπιεί ελαφρώς, καθώς το μετά βίας 245 ίππων hatchback, πωλείται έναντι 850.000 ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε 3.470 ευρώ ανά ίππο!

Να θυμίσουμε πως το όχημα χρησιμοποιεί έναν 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα 1,8 λίτρων, ο οποίος εξοπλίζεται με turbo και κομπρέσσορα. Οι επιδόσεις δεν θα λέγαμε ότι βάζουν φωτιά στην άσφαλτο, με το σπριντ 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6 sec και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 225 km/h, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για όχημα που κυκλοφόρησε την δεκαετία του ’80, τότε γίνεται λίγο πιο εντυπωσιακό.

Φαίνεται πως το συγκεκριμένο είναι ένα αρκετά προσεγμένο δείγμα, με λιγότερα από 12.000 km στο οδόμετρο, οπότε μάλλον πρόκειται για ευκαιρία. Τρέξτε να προλάβετε!

cockpit

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...