Το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ του μέλλοντος! [Video]

Ικανό να κινηθεί και σε ποδηλατόδρομο και στο οδικό δίκτυο

  • -
  • -

Η γερμανική κατασκευαστική ποδηλάτων Canyon, εξελίσσει ένα 4τροχο μονοθέσιο concept, με κλειστή καμπίνα και κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιεί υποβοήθηση από πετάλια. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το συγκεκριμένο design προσφέρει μία επαναστατική λύση, ανάμεσα σε αυτοκίνητο και ποδήλατο, βάζοντας τα καλά των δύο κόσμων σε ένα πακέτο.

Αυτό συμβαίνει γιατί, ο οδηγός προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα εντός της καμπίνας, έχοντας παράλληλα περισσότερο αποθηκευτικό χώρο σε σχέση με ένα ποδήλατο, ενώ μειώνει τις εκπομπές ρύπων χάρη στον οικολογικό χαρακτήρα του οχήματος και κερδίζει χρόνο αποφεύγοντας το μποτιλιάρισμα.

rain

Ο λόγος που μπορεί να γίνει αυτό, είναι διότι κάτω από την επιφάνεια κρύβεται ουσιαστικά ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, δίνοντας την δυνατότητα κίνησης και σε ποδηλατόδρομο. Ο επιβάτης κάθεται ελαφρώς ξαπλωμένος προς τα πίσω, ενώ κατευθύνει το όχημα με την χρήση δύο joystick, που βρίσκονται κάτω από το κάθισμα.

Το όχημα έχει δύο mode ταχυτήτων. Η μία αφορά τους ποδηλατόδρομους και έχει τελική ταχύτητα 25 km/h, ενώ η δεύτερη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δημόσιους δρόμους αυξάνει την τελική στα 60 km/h. Η ισχύς έρχεται από μία μπαταρία 2000 Wh.

Με μήκος οριακά πάνω από τα 2 μέτρα και μόλις 83 εκατοστά πλάτος, το λιλιπούτειο 4τροχο είναι αρκετά ευέλικτο για να κινηθεί μέσα στην κίνηση, έχοντας παράλληλα το προνόμιο του αποθηκευτικού χώρου πίσω ακριβώς από τον οδηγό, στον οποίον μπορεί να βολευτεί ακόμα και ένα παιδί ηλικίας έως 11 ετών.

slide

Η αυτονομία του φτάνει τα 150 km με μία μόνο φόρτιση. To concept μάλιστα, εξοπλίζεται με αποσβεστήρες κραδασμών και πανοραμικό θερμαινόμενο παρμπρίζ, ώστε να μην θολώνει, το οποίο διαθέτει και υαλοκαθαριστήρες. Για να εισέλθει στο cockpit ο οδηγός, δεν ανοίγει κάποια πόρτα, αλλά σύρει το πάνω μέρος της «κάψουλας». Το μέρος αυτό μπορεί να μείνει και ελαφρώς ανοιχτό κατά την κίνηση, εάν το θελήσει ο οδηγός, παρέχοντας την αίσθηση ενός convertible.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...