Τέχνη η βαφή του αυτοκινήτων (video)

Δείτε πως η Nissan συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με την τεχνογνωσία των ανθρώπων για να προσφέρει τη διχρωμία στα αυτοκίνητά της

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι χρωματικές επιλογές που διαθέτουν στη γκάμα τους οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πλέον είναι πολλές. Αυτές προκύπτουν από μια εξειδικευμένη ομάδα με γνώσεις στο αντικείμενο που αξιοποιεί τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τη σύγχρονη τεχνολογία των ρομπότ για να προσφέρει αυτό το ελκυστικό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το θέμα, η Nissan φωτίζει τη δεξιοτεχνία που κρύβει η διχρωμία και οι εξατομικευμένες επιλογές χρωμάτων,  που προσδίδουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο JUKE. Το έργο της ανάπτυξης της ολοκληρωμένης γκάμας χρωμάτων του αμαξώματος ανατέθηκε στο στούντιο χρωματικού σχεδιασμού της Nissan, στο Nissan Design Europe (NDE) του Λονδίνου, ενώ το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland χειρίστηκε τη διαδικασία βαφής ακριβείας.

Δουλεύοντας σε μετρήσεις μικρότερες από το πλάτος των μαλλιών, η μικροσκοπική ακρίβεια είναι το κλειδί για την επιτυχία, καθώς η Nissan αναβαθμίζει τη διαδικασία βαφής του οχήματος σε μια μορφή τέχνης. Υπάρχουν σαφείς προδιαγραφές για το πώς πρέπει να εμφανίζεται το χρώμα στο αυτοκίνητο, πόση βαφή πρέπει να εφαρμόζεται και για  την ποιότητα του χρώματος που απαιτείται.

Αντανακλώντας τον πλούτο των εκδόσεων με τη διχρωμία, αυτή η διαδικασία δίνει τη μέγιστη δυνατή προσοχή στη λεπτομέρεια από κάθε άποψη, με το αμάξωμα κάθε δίχρωμου JUKE να λαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά εργασιών. Από το electrocoat αστάρι και την προσεκτική διαδικασία εμβάπτισης, μέχρι την εφαρμογή στεγανοποίησης και βαφής του αμαξώματος, κάθε στάδιο βελτιστοποιείται για να προσφέρει το τέλειο μείγμα ανθεκτικότητας και ομορφιάς.

Χρησιμοποιώντας τα τέσσερα υπερσύγχρονα τμήματα βαφής της Nissan στο Sunderland, που έχουν εγκατασταθεί ως μέρος μιας επένδυσης 111 εκατομμυρίων ευρώ για το JUKE, οι εξειδικευμένοι χειριστές της Nissan εφαρμόζουν με περίσσεια δεξιοτεχνία τα χρώματα στα JUKE.

Η επιλογή της διχρωμίας αποτελεί μια τάση που αναβιώνει στο αγοραστικό κοινό. Το 30% των πελατών επιλέγουν έναν συνδυασμό διχρωμίας για το νέο τους JUKE, με το πιο δημοφιλές να είναι το Λευκό περλέ χρώμα, με μαύρη οροφή. Η διχρωμία καθοδηγείται από την ανάγκη για εξατομίκευση, όπου οι αυτοκινητιστές θέλουν να εκφράσουν το δικό τους μοναδικό στυλ, μέσω των οχημάτων τους.

Για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών της, η Nissan ανέπτυξε μια ξεχωριστή παλέτα εξωτερικών χρωμάτων μετά από μήνες σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης. Η Nissan προσφέρει τώρα 11 χρώματα αμαξώματος, σε συνδυασμό με τρία χρώματα οροφής, φτάνοντας τους 15 συνδυασμούς διχρωμίας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...