Το Skoda CITIGOe iV σε πρωτοποριακό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

  • -
  • -
Το Skoda CITIGOe iV σε πρωτοποριακό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα ηλεκτρικό SKODA CITIGOe iV είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εντάσσεται σε ένα νέο πρόγραμμα κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (eCarSharing), που εγκαινιάζει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη. Θα συνδυαστεί με την παράλληλη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου 10 διπλών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εντός των ορίων του Δήμου, προκειμένου να αναπτυχθούν οι απαιτούμενες υποδομές για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Βούλας, όπου έχει εγκατασταθεί και ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Δήμου. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και άλλων επισήμων.

SKODA CITIGOe iV-charger

Να θυμίσουμε ότι το Skoda CITIGOe iV είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της τσέχικης εταιρίας, ευρείας παραγωγής. Ικανό να προσφέρει αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP και μικρό σε διαστάσεις, το αυτοκίνητο μήκους μόλις 3,6 μέτρων, φαίνεται ιδανικό για τις σύγχρονες αστικές (και όχι μόνο) μετακινήσεις. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μην ξεχνάμε πως πρόκειται και για το φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα της αγοράς, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 18.703 ευρώ, με το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΙΔΟΓΛΟΥ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΛΜΠΕΣ (Α-Δ)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...