O Vettel προσπάθησε να αγοράσει την Ferrari F2004 αλλά αποδείχθηκε πανάκριβη

Ο Γερμανός τετράκις πρωταθλητής της F1 δήλωσε πως η Ferrari F2004 είναι το αγαπημένο του μονοθέσιο, αλλά πολύ ακριβή για να την αποκτήσει

  • -
  • -

Η F2004 είναι το μονοθέσιο που συνόδεψε τον ένα και μοναδικό, Michael Schumacher, στο 7ο και τελευταίο του πρωτάθλημα, το 2004, κερδίζοντας 13 από τους 18 αγώνες της σεζόν. Τις 2 από τις 5 που απέμεναν, κέρδισε ο team-mate του Rubens Barichello.

Μάλιστα, μία F2004 έκανε βόλτες στην πίστα του Mugello, λίγο πριν το GP της Τοσκάνης, όντας μέρος των εορτασμών που αφορούσαν την χιλιοστή συμμετοχή της Scuderia Ferrari στον θεσμό της F1. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο υιός του Schumi, Mick, ο οποίος μάλιστα είχε οδηγήσει ξανά, το ίδιο μονοθέσιο, στο περσινό γερμανικό GP.

Κατά την διάρκεια της επίδειξης, ο Vettel έδωσε συνέντευξη στον πρώην team-mate του, Mark Webber, ο οποίος μάλιστα, έτρεξε κόντρα στην F2004, με τα χρώματα της Jaguar.

«Είναι το αγαπημένο μου αυτοκίνητο. Αν το συγκρίνεις με τα σημερινά μονοθέσια είναι πολύ μικρότερο. Ναι μεν έχουμε περισσότερη κάθετη δύναμη, αλλά αυτό εδώ είναι 160-170 kg ελαφρύτερο. Τεράστια διαφορά», είπε ο Vettel.

f2004


Όταν o Webber τον ρώτησε, αν είχε ποτέ στην κατοχή του κάποιο μονοθέσιο από εκείνη την περίοδο, ο Γερμανός απάντησε λέγοντας πως προσπάθησε κάποτε να αγοράσει μία F2004, αλλά έκανε πίσω λόγω του εξωφρενικού ποσού.

Ο σημερινός team-mate του Vettel στην Ferrari, Charles Leclerc, ο οποίος την σεζόν που αγωνιζόταν το συγκεκριμένο μονοθέσιο έκλεινε τα 7 (!) του χρόνια, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει και αυτός το μονοθέσιο από κοντά, σχολιάζοντας πως η F2004 είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι της ιστορίας της Ferrari, ενώ ελπίζει να έχει την ευκαιρία κάποια στιγμή στο μέλλον, να την οδηγήσει κιόλας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...