Κυκλώνας “Ιανός”: Τι ασφάλιση πρέπει να έχω για να αποζημιωθώ για ζημιές στο αυτοκίνητό μου

Δείτε επίσης τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, εφόσον είστε ήδη… καλυμμένοι

  • -
  • -

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα έχει χτυπήσει από το πρωί ο κυκλώνας «Ιανός» τη χώρα μας, με την κατάσταση να είναι δραματική σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων, τα Ιόνια νησιά και η Φθιώτιδα.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές και, εφόσον αυτό εξασφαλιστεί το ενδιαφέρον θα στραφεί στην προστασία της περιουσίας μας, όπως είναι τα αυτοκίνητα.

Δεδομένης της κατάστασης, με τους θυελλώδεις ανέμους που αγγίζουν τα 10 μποφόρ και την καταρρακτώδη βροχή, οι ζημιές στα ΙΧ ίσως να είναι, δυστυχώς, αναπόφευκτες.

Βάσιμους λόγους για… ανακούφιση έχουν όσοι έχουν στο ασφαλιστήριό τους την προαιρετική κάλυψη των «Φυσικών Φαινομένων».

Τι ακριβώς καλύπτει;

Μέσω αυτής αποζημιώνονται οι υλικές ζημιές που θα δημιουργηθούν σε ασφαλισμένα οχήματα από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως είναι οι πλημμύρες/καταιγίδες, το χιόνι, το χαλάζι, η ανεμοθύελλα, ο σεισμός, η έκρηξη ηφαιστείου, η κατολίσθηση, η λαίλαπα, το παλιρροιακό κύμα (τσουνάμι) και η καθίζηση.

Ανάλογα, βέβαια, με το πακέτο που έχετε επιλέξει ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Μεταξύ αυτών οι βλάβες στα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά συστήματα από παγετό, ζημιές ενώ το όχημα βρισκόταν σε υπόγειο πάρκινγκ, θραύση κρυστάλλων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποζημιώνονται οι υλικές ζημιές από χαλάζι. Ως εκ τούτου πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που θα δοθεί αποζημίωση.

Εφόσον το όχημά που υποστεί ζημιά πως θα διεκδικήσω αποζημίωση;


Για να διεκδικήσετε αποζημίωση από την ασφαλιστική σας εταιρεία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλέστε τη φροντίδα ατυχήματος για την καταγραφή του περιστατικού.

Στη συνέχεια πρέπει να παραλάβετε από την Ε.Μ.Υ. το δελτίο καιρικών φαινομένων το οποίο αφορά την περιοχή και την ώρα που εκτυλίχθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτό πρέπει να προσκομιστεί στην ασφαλιστική σας εταιρεία

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...