Τώρα οι κινέζοι θα μπορούν να ξεκλειδώνουν την Cadillac XT4 τους με το πρόσωπο τους!

Πρόκειται για μόνο ένα μέρος των αναβαθμίσεων που κάνει η εταιρία στο πολυτελές crossover

  • -
  • -

«Την απόλυτη keyless εμπειρία» δηλώνει πως προσφέρει τώρα η Cadillac, καθώς εξοπλίζει την XT4 με σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο και επιτρέπει στον κινητήρα να πάρει μπρος, χωρίς την χρήση κλειδιού. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η συγκεκριμένη παροχή μπορεί να λειτουργεί απροβλημάτιστα, ασχέτως των συνθηκών. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει τον οδηγό και μέρα και νύχτα, όπως και όταν είναι σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

2021-Cadillac-XT4-China-spec-2


Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιούνται δύο κάμερες, οι οποίες εξοπλίζονται με υπέρυθρη τεχνολογία, όπως και με φλας, που προσαρμόζει την ένταση ανάλογα τις συνθήκες. Όταν ο οδηγός πλησιάσει το όχημα, μία υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής στην κολόνα ανάμεσα από τις δύο πόρτες, ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ανιχνεύσει την κινητή συσκευή του οδηγού να πλησιάζει, μέσω Bluetooth και «σκανάρει» το πρόσωπο.

Αφού γίνει η αναγνώριση, το σύστημα ξεκλειδώνει τις πόρτες και επιτρέπει στον κινητήρα να πάρει μπρος χωρίς την χρήση κλειδιού. Βέβαια, εκτός του Face ID, είναι διαθέσιμη και η χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ή και κωδικού ξεκλειδώματος, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είτε μόνα τους, είτε να συνδυαστούν μεταξύ τους, ανάλογα την επιθυμία του οδηγού. Το κόστος το προαναφερθέντος συστήματος φτάνει τα 1.480 δολάρια (1.250 ευρώ).

Εκτός του Face ID όμως, οι Cadillac XT4 MY2021 που προορίζονται για Κίνα, αποκτούν κι άλλες νέες προσθήκες για το infotainment. Μερικές από αυτές είναι ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay, σύστημα φωνητικών εντολών και χάρτες από την Baidu.

2021-Cadillac-XT4-China-spec-4

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...