To ιπτάμενο αυτοκίνητο των Τούρκων μόνο αυτοκίνητο δεν είναι (Video)

Αναπτύχθηκε από τον γαμπρό του Ερντογάν

  • -
  • -

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του παρθενικού “ιπτάμενου αυτοκινήτου” της Τουρκίας, το οποίο φέρει την ονομασία “Cezeri” και αναπτύχθηκε από τον γαμπρό του Erdogan, Selcuk Bayraktar.

Μπορεί τα Μέσα στην γείτονα χώρα να χαρακτηρίζουν το εν λόγω όχημα ως ιπτάμενο αυτοκίνητο, στην πραγματικότητα, ωστόσο, πρόκειται για ένα μονοθέσιο τετρακόπτερο, με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Όσον αφορά την πτήση, αυτή διενεργήθηκε μέσω ενός τηλεχειριστηρίου.


Όπως δήλωσε ο Selcuk Bayraktar, διευθυντής της εταιρείας και σύζυγος της κόρης του Ερντογάν, το τετράπτερο αναμένεται να τεθεί σε μαζική κυκλοφορία εντός των επόμενων 15 ετών, ενώ σε τετραετή ορίζοντα δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Το Cezeri τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια, ενσωματώνει τρία εφεδρικά έξυπνα συστήματα πτήσης, ενώ αναμένεται να εξοπλιστεί και από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI). Στόχος της εταιρείας είναι να μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 100 km/h, να φτάνει σε υψόμετρο 2.000 μέτρων και να απολαμβάνει αυτονομία 70 km.

Σημειώνεται πως πηγή έμπνευσης της ονομασίας του συνιστά ο Ismail al-Jazari, ένας σπουδαίος μουσουλμάνος μηχανικός ο οποίος έζησε μεταξύ του 1136 και του 1206.




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...