Φουλ στα ηλεκτρικά η Kia - Λανσάρει 7 αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων έως το 2027

Το πρώτο, με κωδική ονομασία CV, θα κυκλοφορήσει το 2021

  • -
  • -

Λεπτομέρειες της πρώτης φάσης του πλάνου για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακούει στο όνομα «Plan S», παρουσίασε η Kia, σε εκδήλωση στο εργοστάσιό της στο Hwasung της Κορέας. Μέχρι το 2027 θα λανσάρει 7 μηδενικών ρύπων μοντέλα (BEV), τα οποία θα εξελιχθούν αποκλειστικά ως ηλεκτρικά και θα αφορούν διάφορες κατηγορίες. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο στο οποίο παρουσιάζονται (έστω και χωρίς πολλές λεπτομέρειες) τα 7 μοντέλα.

Ανάμεσά τους είναι σίγουρο ότι θα βρίσκονται SUV, crossover, οικογενειακά και αυτοκίνητα πόλης. Το πρώτο θα κυκλοφορήσει το 2021, θα έχει κωδική ονομασία CV και θα μας «συστήσει» στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia για την ηλεκτρική της γκάμα. Δεν έγινε γνωστό πάντως σε ποια κατηγορία θα ανήκει το CV, αν και τα δύο γράμματα μας κάνουν να ποντάρουμε σε ένα crossover.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI KONA HYBRID

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Kia, Ho Sung Song, στόχος της μάρκας είναι το μερίδιο των 100% ηλεκτρικών μοντέλων να φθάσει το 25% των συνολικών πωλήσεων έως το 2029. Τα 7 ηλεκτρικά που θα λανσαριστούν έως το 2027 προορίζονται κυρίως για τις αναπτυγμένες αγορές, όπως η ευρωπαϊκή, αυτή των ΗΠΑ και της Κορέας. Θα βασίζονται στην αποκλειστικά πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα, την Electric-Global Modular Platform (E-GMP), η οποία θα προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό, ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά και μεγάλη αυτονομία.

Η Kia Motors θα δώσει έμφαση επίσης στις υπηρεσίες προς τους πελάτες της, όπως η ενοικίαση μπαταριών για τη συνέχιση ενός μεγάλου ταξιδιού, αλλά και ο εναλλακτικός τρόπος απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Παράλληλα θα επενδύσει στις υποδομές, τοποθετώντας ταχυφορτιστές στην Κορέα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...