Πόσα θα έδινες για αυτό το Acura NSX;

Είναι μια σπάνια Zanardi Edition

  • -
  • -

Αυτή είναι το 51ο και τελευταίο Acura NSX Zanadi Edition, που κατασκευάστηκε για τον εορτασμό του τίτλου που κατέκτησε ο Alex Zanardi με την Honda στα CART το 1997 και 1998.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι του Miguel Duhamel, πρωταθλητή AMA Superbike, έχει μόνο 19.300 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του και βγαίνει στη δημοπρασία από την Bring a Trailer.

Το NSX Zanardi Editon είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, έχει σταθερή κλειστή οροφή, ζάντες αλουμινίου της BBS, πιο ελαφριά πίσω αεροτομή και μπαταρία και είναι συνολικά 68 κιλά πιο ελαφρύ από το “απλό” NSX.

Εκτός από τις ζάντες BBS, 16 ιντσών εμπρός και 17 πίσω, αυτή η έκδοση του NSX διαθέτει πιο σφιχτή σπορ ανάρτηση.

Στο εσωτερικό τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα έχουν επενδύσεις από αλκαντάρα και κόκκινες ραφές αντίθεσης, ενώ μαύρη είναι και η μοκέτα που ντύνει το πάτωμα. Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί το εργοστασιακό κασετόφωνο, ενώ υπάρχει και κλιματισμός, με τον επιλογέα ταχυτήτων να είναι μεταλλικός.

To NSX εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό VTEC κινητήρα 3,2 λίτρων με απόδοση 290 ίππων και 300 Nm ροπής με τη μετάδοση της κίνησης να περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων και τη βοήθεια ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Ενδεικτικό των δυνατοτήτων του είναι το τεστ που έγινε το 1999 από το αμερικάνικο περιοδικό R&T που έφερε το Acura NSX Zanardi Edition δεύτερο απέναντι στα Dodge Viper GTS-R, Lotus Esprit, Porsche 911 Carrera 4, Ferrari F355 Spider και Chevrolet Corvette C5.

Το Acura NSX Zanardi Edition κατασκευάστηκε σε μόνο 51 μονάδες και στοίχιζε 71.500 ευρώ όταν ήταν καινούριο. Σίγουρα τώρα, στη δημοπρασία αναμένεται να ξεπεράσει αρκετά την αρχική του τιμή. Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτό το μοναδικό σπορ αυτοκίνητο;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...