"Σφίγγει" ακόμα περισσότερο το λουρί για τις εκπομπές CO2;

Τι είναι έτοιμη να εισηγηθεί η Κομισιόν για τις εκπομπές των νέων αυτοκινήτων

  • -
  • -

Έτοιμη να εισηγηθεί την περαιτέρω αυστηροποίηση των ορίων που αφορούν τις εκπομπές CO2 που παράγουν τα αυτοκίνητα, είναι η Κομισιόν, όπως αναγράφεται σε προσχέδιο εγγράφου που εξασφάλισε το Reuters την περασμένη Παρασκευή (12/9).

Η Ευρωπαϊκή Eπιτροπή προτείνει τη μείωση των εκπομπών CO2 των νέων αυτοκινήτων κατά 50% μέχρι το 2030 συγκριτικά με τα επίπεδα του 2021. Ο τρέχων στόχος είναι η μείωση κατά 37,5%.

Η ανωτέρω εισήγηση δεν προσλήφθηκε με θετικό τρόπο από την Ένωση Γερμανών Κατασκευαστών (VD), όπως αναφέρει η γερμανική καθημερινή εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Σημειώνεται πως ακόμη και το υφιστάμενο πλαίσιο για 37,5% μείωση είχε κριθεί μη ρεαλιστικό από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), περίπου δύο χρόνια πριν.

Το έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο αναμένεται να λάβει την τελική του μορφή και να δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα, αφορά το ευρύτερο σχέδιο της Επιτροπής για την ΕΕ, με φόντο τη μείωση των εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου έως το 2030 τουλάχιστον κατά 55% συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990. Παράλληλα, αναλύεται διεξοδικά το πώς θα επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος.

Το υφιστάμενο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μείωση των εκπομπών κατά 40% συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...