«Μη ρεαλιστικοί οι στόχοι για την μείωση εκπομπών CO2»

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων αντιτίθεται σε όσα αποφάσισαν από κοινού ευρωκοινοβούλιο και Υπουργοί Περιβάλλοντος

  • -
  • -

Ακόμη και η συμβιβαστική συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από τα επιβατικά ΙΧ και τα βαν, δε βρήκε σύμφωνη την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Αρχικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει μείωση των εκπομπών CO2 από τα επιβατικά αυτοκίνητα έως το 2030 κατά 40%, ενώ οι 28 Υπουργοί Περιβάλλοντος αντέτειναν ποσοστό 35%. Τελικά ο συμβιβασμός των δύο πλευρών επήλθε σε μείωση κατά 37,5% για τα επιβατικά αυτοκίνητα (και κατά 31% για τα ελαφρά επαγγελματικά – βαν).

Με ανακοίνωσή του, ο ACEA εκφράζει την αντίθεσή του, θεωρώντας μη ρεαλιστικούς τους στόχους, με δεδομένο το σημείο στο οποίο βρισκόσμαστε σήμερα. «Η αυτοκινητοβιομηχανία εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι οι στόχοι του 2030 έχουν καθαρά πολιτικά κίνητρα και δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα στον τεχνολογικό και τον κοινωνικοοικονομικό τομέα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ GOCAR: ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παράλληλα ο ACEA καλεί τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως τις επενδύσεις στις υποδομές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...