Milestones 2010-2020: Citroen - Νέα ταυτότητα, παραδοσιακές αξίες

Τη δεκαετία 2010 - 2020 η Citroen έκανε ένα δυναμικό restart. Παρουσίασε εντυπωσιακά νέα μοντέλα και έκανε δυναμική είσοδο στα SUV, αλλά συνέχισε να δίνει έμφαση στις παραδοσιακές της αξίες: την κορυφαία άνεση και τις ευφυείς λύσεις.

  • -
  • -

C4 Cactus: Ένα μοντέλο που έχει μεταλαμπαδεύσει τη νέα φιλοσοφία της γαλλικής εταιρίας σε κάθε της αυτοκίνητο. Φιλοσοφία που αντιπροσωπεύει τη μοντέρνα διαφορετικότητα, την έμφαση στην άνεση που προσφέρει κάθε πτυχή του αυτοκινήτου, αλλά και στις ευφυείς λύσεις και τεχνολογίες. Στοιχεία που ενσωμάτωνε το Citroen C4 Cactus του 2014, με την ξεχωριστή εμφάνιση και τον ρηξικέλευθο χαρακτήρα.

Από τότε και μέχρι το 2020 που γιόρτασε διθυραμβικά τα 100 της χρόνια, η μάρκα αναπτύχθηκε σε δύο άξονες: τη στρατηγική “Advanced Comfort” και τα “SUV”. Παίρνοντας τη σκυτάλη από το crossover C4 Cactus, οι Γάλλοι παρουσίασαν τρία χρόνια μετά το C3 Aircross και το μεγαλύτερο C5 Aircross το 2019.

 

Η νέα γενιά SUV της Citroen υιοθετεί ιδανικά το πρόγραμμα ολοκληρωμένης άνεσης με στόχο να προσφέρει μοναδική εμπειρία στον οδηγό και τους επιβάτες. Αμφότερα τα SUV ενστερνίζονται στο έπακρο τη φινέτσα και τις παραδοσιακές αξίες της γαλλικής φίρμας με κάθε τους πτυχή και διακρίνονται για την ποιότητα κύλισης, καθώς και στους χώρους και τη χρηστικότητα της καμπίνας.

Για παράδειγμα, στο C5 Aircross τα πάντα συμβάλλουν σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία άνεσης, από την καινοτόμο ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions και τα αναπαυτικά καθίσματα Advanced Comfort, μέχρι την κορυφαία πρακτικότητα και ευρυχωρία. Τα τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα (150 mm), έχουν ρυθμιζόμενη κλίση της πλάτης (5 θέσεις) και είναι πλήρως ανακλινόμενα, ενώ ο χώρος αποσκευών μπορεί να διαμορφωθεί από 580 έως 720 lt με τα καθίσματα σε όρθια θέση και εκτινάσσεται στα 1.630 lt όταν αναδιπλωθούν, τιμές που δεν έχουν αντίπαλο στην κατηγορία!

 

Όταν κάνουμε λόγο για ευφυείς λύσεις, αναφερόμαστε φυσικά και σε στοιχεία όπως το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control που χαρίζει τόσο στο C3 Aircross όσο και στο C5 Aircross αυξημένες δυνατότητες κίνησης σε δύσβατα τερέν. Η τεχνολογία έχει γίνει άλλωστε σημαντικός κρίκος στο DNA των αυτοκινήτων Citroen. Προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας, πλοήγησης και υποβοήθησης οδηγού αναβαθμίζουν το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στην οδήγηση.

Παράλληλα, οι νέοι προηγμένοι κινητήρες βενζίνης PureTech και diesel BlueHDI συνδυάζουν υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

 

Σηματοδοτώντας τη μετάβαση προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας, αρχής γενομένης με το ολοκαίνουριο C4 που διατίθεται και σε 100% ηλεκτρική έκδοση, η Citroen λάνσαρε το 2020 τη νέα εκδοχή της εταιρικής της υπογραφής. Στο πλαίσιο αυτό, το motto ‘INSPIRËD BY YOU’ που συνοδεύει κάθε της ενέργειά της από το 2017 αλλάζει σε ‘INSPIRËD BY YOU ALL’, υποστηρίζοντας εμφατικά την στρατηγική της γαλλικής εταιρίας να δημιουργήσει ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα που θα φέρουν το λογότυπο “ëlectric” και θα είναι προσιτά σε όλους.

Εδώ και 100 χρόνια, η Citroen εξελίσσει ευφυείς λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ζωής του οδηγού και των επιβατών στα αυτοκίνητά της. Από την Traction Avant, το 2CV και την Type H, έως και τα νέας γενιάς SUV Aircross και το ολοκαίνουριο C4, εμπνέεται από τις ανάγκες και επιθυμίες των ανθρώπων και δημιουργεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...