Στρατηγική συνεργασία General Motors και Nikola για την παραγωγή του Badger! (Video)

Το pick-up θα διατίθεται τόσο σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση όσο και σε κυψελών καυσίμου

  • -
  • -

Σύμμαχο στο πλευρό της Nikola corp, βρήκε η General Motors, με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται στην κατασκευή του Badger, του επερχόμενου πλήρως ηλεκτρικού pick up της Nikola, το οποίο επίσης θα διατίθεται σε έκδοση κυψελών καυσίμου. Το μοντέλο θα διατεθεί στο τέλος του 2022.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η νεότευκτη εταιρεία Nikola θα αξιοποιήσει το σύστημα μπαταριών Utrium της GM, καθώς και την τεχνολογία κυψελών καυσίμου Hydrotec.

Η εν λόγω σύμπραξη θα έχει πολυεπίπεδα οφέλη, επιτρέποντας σε αμφότερες τις εταιρείες να εμπορευματοποιήσουν σε ευρεία κλίμακα το σύστημα κυψελών καυσίμου, το οποίο τυγχάνει μεγάλης δημοφιλίας στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους φορτηγών, μιας και παρέχει μια πιο αποδοτική εναλλακτική συγκριτικά με το πετρέλαιο και τη βενζίνη.

Η στρατηγική συνεργασία επιτεύχθηκε μέσω της πρωτοβουλίας της GM να εξασφαλίσει μερίδιο συμμετοχής ύψους 2 δισεκ. δολαρίων στη Nikola, κάτι που, όπως ευελπιστεί η αμερικανική πολυεθνική, θα της παρέχει μακροπρόθεσμα κέρδη 4 δισεκ. δολαρίων. Η GM θα κατέχει το 11% της τελευταίας και το δικαίωμα να διορίζει έναν διευθυντή στο Δ.Σ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις της Nikola,  αυτή θα καταφέρει να εξοικονομήσει 4 δισ. δολάρια από μειώσεις κόστους σε 10 χρόνια και άλλα 1 δισ. δολάρια σε μηχανολογικό κόστος.




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...