Τι εστί Land Rover;

Με τρεις λέξεις: Ανθεκτικά, σπαρτιάτικα, επιτυχημένα

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

defender

Μπήκε το φθινόπωρο και αφού επιμείναμε αρκετά στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, είναι καιρός να γυρίσουμε στην Ευρώπη και σε κάτι πιο… βουνίσιο! Και ποια εταιρία καλύτερη από την βρετανική, Land Rover.

Όταν η ίδια η μάρκα περιλαμβάνει μέσα στο όνομα της, την λέξη «Land», δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία, για να βρούμε το είδος του οχήματος. Ξεκίνησε το 1948 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως μία εταιρία παραγωγής ικανών οχημάτων για «εκτός δρόμου» καταστάσεις. Ανθεκτικά, σπαρτιάτικα και επιτυχημένα, κέρδισαν την αγορά του αυτοκινήτου, με το κοινό να είναι πρόθυμο, από την δεκαετία του ’70 που είχαμε την έλευση του Range Rover, να πληρώσει ακόμα και μεγαλύτερα ποσά για περισσότερη άνεση. Η εταιρία πέρασε από πολλά χέρια (Rover, Leyland, BMW, Ford, TATA, Jaguar), αλλά το off-road DNA, παρέμεινε.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ "ΤΙ ΕΣΤΙ"

Το logo που χρησιμοποιούσε η εταιρία έμοιαζε περισσότερο με επιγραφή παρά με έμβλημα, αναγράφοντας τη μάρκα, το μοντέλο και τον τόπο κατασκευής. Το γνωστό σε όλους οβάλ πράσινο λογότυπο ήρθε το 1989, σε σχήμα "Ζ" που ενώνει τις λέξεις "Land” και "Rover”. Λέγεται πως ο δημιουργός εμπνεύστηκε από μια σταγόνα λάδι που έπεσε στο τραπέζι την ώρα του δείπνου, εξ’ ου το χρώμα και το σχήμα.

old new

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...