Renault: Στόχος όχι οι υψηλές πωλήσεις αλλά η κερδοφορία

Τι αλλάζει στη γαλλική μάρκα και τις θυγατρικές Dacia, Alpine

  • -
  • -

Μετά τη… βίαιη αποχώρηση του Carlos Ghosn από την ηγεσία του αλλά και τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ο Όμιλος Renault βρίσκεται σε μία περίοδο αναδιοργάνωσης. Με νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Luca de Meo που μεταπήδησε από τη SEAT, οι Γάλλοι προσπαθούν να βρουν ένα νέο τρόπο διοίκησης και οργάνωσης.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθούν τέσσερις αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες (business units): Renault, Dacia, Alpine και New Mobility. Η τελευταία θα ασχολείται με τους νέους τρόπους κινητικότητας, όπως τα ηλεκτρικά πατίνια, το car sharing κλπ.

«Η εταιρεία χρειάζεται να αλλάξει και από την αναζήτηση υψηλών πωλήσεων να πάει στην αναζήτηση αξίας για τα προϊόντα της και κερδοφορίας. Ο νέος τρόπος οργάνωσης θα μας επιτρέπει να εργαζόμαστε με πιο απλό τρόπο, προσανατολισμένο στις αγορές και τους πελάτες, με ομαδικό πνεύμα και αναζήτηση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Κάτι απαραίτητο για την ανάκαμψη του Ομίλου», δήλωσε ο de Meo.

Υπεύθυνος για την Dacia αναλαμβάνει ο Denis Le Vot, για την Alpine o επικεφαλής της Renault Sport Racing, Cyril Abiteboul, ενώ για τη New Mobility η Clotilde Delbos.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ RENAULT

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...