«Μαγειρεύεται» συνεργασία μεταξύ της General Motors και της Honda για το τμήμα της Βόρειας Αμερικής

Με σκοπό την μείωση κόστους, θα χρησιμοποιούν από κοινού πλατφόρμες και κινητήρες

  • -
  • -

Αν και οι δύο εταιρείες ήδη συνεργάζονταν, με σκοπό την ανάπτυξη δύο αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων για την Honda, βασισμένα στην νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά της General Motors τώρα αποφάσισαν να πάνε την συνεργασία τους στο τμήμα της Βόρειας Αμερικής ένα βήμα πιο πέρα.

Η νέα συμφωνία μιλάει για συνεργασία των δύο πλευρών σε πληθώρα τομέων, όπως πλατφόρμες οχημάτων και κινητήριες μονάδες. Και λέμε κινητήριες μονάδες, καθώς αυτό περιλαμβάνει και κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και ηλεκτροκινητήρες.

2020-honda-gm-


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εκκίνηση των διαδικασιών θα γίνει άμεσα, με τις πρώτες συνέργειες να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2021. Και οι δύο συμμετέχοντες της συμφωνίας, βλέπουν την συνεργασία ως κάτι που θα επιτρέψει να αξιοποιηθούν πλήρως οι νέες τεχνολογίες, ενώ παράλληλα θα πετύχει σημαντική μείωση στα κόστη ανάπτυξης και παραγωγής.

Εκτός των κερδών που θα επιφέρει και στις δύο εταιρίες η παρούσα συνεργασία, η GM και η Honda συμφωνούν πως τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν, θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη νέων τεχνολογιών του μέλλοντος, χωρίς να χάσουν οι δύο εταιρίες τις ανταγωνιστικές τιμές που μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους.

GM-Honda-Partnership

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...