Τι εστί Mitsubishi;

Η ιαπωνική εταιρεία που στα 150 χρόνια ύπαρξής της, από τις μεταφορές, επεκτάθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

mitsubishi motors


Όταν έχει γίνει ήδη αναφορά στην μάρκα της Subaru, καταλαβαίνετε πως ήταν θέμα χρόνου μέχρι να πιάσουμε και τον αιώνιο ανταγωνιστή από τους αγώνες ράλι, την Mitsubishi.

Σκαλίζοντας λίγο τις ρίζες της συγκεκριμένης εταιρίας, εύκολα μπορεί να χαθεί κανείς μέσα στις σελίδες των 150 ετών ιστορίας από την δημιουργία της. Με ιδρυτή τον Iwasaki Yataro, το μακρινό 1870, η Mitsubishi ξεκίνησε ως εταιρία μεταφορών. Αφού επεκτάθηκε σταδιακά σε αναρίθμητους τομείς, κατέληξε να είναι μία εταιρία-υπερδύναμη με παρακλάδια σχεδόν σε κάθε εργασιακό τομέα.

Όντας το GOCAR, εμείς θέλουμε να επικεντρωθούμε στην αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi Motors, η οποία έκανε την εμφάνιση της το 1917, με το Model A, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρίας. Την δεκαετία του ’30 έρχεται ένα σημαντικό πρωτότυπο για την εταιρία, το οποίο προοριζόταν για στρατιωτική χρήση. Το highlight του οχήματος ήταν η μόνιμη τετρακίνηση.

1999-WRC-Tommi-Makinen

Στους αγώνες, η εταιρία έγινε ιδιαίτερα διάσημη χάρη στις νίκες που κατέκτησε, τόσο στο Ντακάρ όσο κυρίως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Με αποκορύφωμα τους τέσσερις συνεχείς τίτλους (1996-1999) στο πρωτάθλημα οδηγών με τον Tommi Makinen πίσω από το τιμόνι του Lancer Evolution και τον τίτλο κατασκευαστών (1998), η Mitsubishi χάραξε το όνομα της για πάντα στην ιστορία του αθλήματος.

Το ίδιο το όνομα όμως από που προήλθε; Το σήμα τις εταιρίας είναι ακριβώς αυτό που λέει "Mitsu” και "hishi” (προφέρεται "bishi”), δηλαδή τρεις ρόμβοι ή τρία διαμάντια. Η έμπνευση ήταν του ιδρυτή της εταιρίας Yataro Iwasaki. Πρόκειται για το πάντρεμα δύο οικογενειακών εμβλημάτων. Το ένα αποτελείται από τρία φύλλα βελανιδιάς της οικογένειας Yamauchi και το άλλο απεικονίζει τρεις ρόμβους ο ένας επάνω στον άλλο της οικογένειας του Iwasaki. Τα τρία διαμάντια συμβολίζουν την εμπιστοσύνη, την επιτυχία και την ακεραιότητα που βοηθούν τη Mitsubishi να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών της. Το κόκκινο χρώμα σίγουρα τραβάει την προσοχή, υποδηλώνοντας τον ενθουσιασμό, την περηφάνια και την ικανοποίηση που προσφέρει στους κατόχους ενός Mitsubishi.

Fun Fact(!): H Mitsubishi έχει μία πολυετή συνεργασία με τον ηθοποιό Jackie Chan, ο οποίος χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά, μόνο αυτοκίνητα της εταιρίας στις ταινίες που έπαιρνε μέρος. Μάλιστα, το 1984 έκανε την εμφάνιση του και το Jackie Chan Cup, στο οποίο έπαιρναν μέρος δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από τον διεθνή τύπο, ενώ επαγγελματίες οδηγοί αγώνων τουρισμού βοηθούσαν τους αγωνιζόμενους.

mitsubishi logo

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...