Bill Gates: Ποντάρει στις μελλοντικές, προηγμένες μπαταρίες της Volkswagen! (Video)

Δείτε τα αμέτρητα πλεονεκτήματα των μπαταριών στερεάς κατάστασης

  • -
  • -

Η σύμπραξη της Volkswagen με την εταιρεία κατασκευής μπαταριών QuantumSpace είναι γνωστή, με τους δύο εταίρους να επικεντρώνονται στην κατασκευή μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Αυτό, όμως, που μέχρι πρότινος αγνοείτο και είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του επικεφαλής της εταιρείας, Jagdeep Singh, είναι πως βασικός επενδυτής είναι και ο Bill Gates, μεγάλο όνειρο του οποίου είναι η μετάβαση σε ένα καθεστώς μηδενικών εκπομπών ρύπων. Ο συνιδρυτής της Microsoft, λοιπόν, συμμετέχει ενεργά στην ευρεία παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο πράσινου πλανήτη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μπαταριών στερεάς κατάστασης;
Σύμφωνα με τον CEO της QuantumSpace, Singh, οι υπό ανάπτυξη μπαταρίες θα λύσουν μια σειρά προβλημάτων τα οποία αδυνατούν να οι υπάρχουσες τεχνολογίες (π.χ. μπαταρίες ιόντων λιθίου).

Ειδικότερα, θα φέρουν αυξημένη ασφάλεια και αυτονομία καθώς και μειωμένο κόστος όπως και χρόνο φόρτισης. Εν ολίγοις, μέσω αυτών δύναται να διπλασιαστεί η υφιστάμενη αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ θα είναι ασφαλέστερες διότι δεν θα υπάρχει κάποιο εύφλεκτο υγρό για να χυθεί και να αναφλεγεί.

Μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μπορεί να είναι μικρότερες σε μέγεθος ή πιο επίπεδες σε σχέση με αυτές που έχουν υγρό ηλεκτρολύτη.

Όπως διευκρινίζει ο Singh, δεν αποκλείεται να δούμε αυτές τις μπαταρίες στα αυτοκίνητα εντός του 2025.

Τέλος, σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον Bill Gates, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα λύσουν το περιβαλλοντικό πρόβλημα όσον αφορά την ατομική κινητικότητα, δεν θα συνιστούν, ωστόσο, πανάκεια για την εξάλειψη του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αυτό διότι, οι εκπομπές διοξειδίου που σχετίζονται με τις μεταφορές αντιστοιχούν στο 16% εκ της συνολικής ρύπανσης.



o CEO της QuantumSpace, Jagdeep Singh

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...