Project P1: Ισορροπώντας ανάμεσα σε ρεαλισμό και εικονική πραγματικότητα

Η Team Fordzilla αποκαλύπτει το απόλυτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, ένα μοναδικό προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Ford και των gamers

  • -
  • -

Η Ford και η Team Fordzilla, η esports ομάδα της εταιρείας, αποκάλυψαν σε παγκόσμια πρωτιά στη φετινή έκθεση gamescom το απόλυτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας των σχεδιαστών της Ford και της κοινότητας των gamers.

Το πρωτότυπο Team Fordzilla P1 εξελίχθηκε με την κωδική ονομασία Project P1 και στη διαδικασία σχεδίασης συμμετείχαν οπαδοί του όλου εγχειρήματος με την ψήφο τους στο Twitter. Οι gamers αποφάσιζαν για στοιχεία του οχήματος όπως η θέση των καθισμάτων, η σχεδίαση του cockpit και το σύστημα μετάδοσης πριν οι σχεδιαστές της Ford προετοιμάσουν τις δικές τους εκδοχές.

Δύο σχέδια προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο, και τελικά επικράτησε η πρόταση του σχεδιαστή εξωτερικών επιφανειών της Ford, Arturo Ariño, που απέσπασε το 83,8% των ψήφων. Περίπου 225.000 οπαδοί του όλου εγχειρήματος συμμετείχαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, δηλώνοντας τις προτιμήσεις τους.

Εμπνευσμένο από το Ford GT,­­­ το σχέδιο του Ariño χρησιμοποιεί μοναδικές στοιχεία όπως η τεχνολογία μορφοποίησης αμαξώματος που προσφέρει τη δυνατότητα διαμόρφωσης δύο εκδόσεων – μία με μακρύ πίσω μέρος, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη σταθερότητα στις γρήγορες ευθείες του Le Mans και μία με μικρότερου μήκους αμάξωμα που προορίζεται για πιο αργά σιρκουί όπως του Μονακό. Για όσους ανυπομονούν να οδηγήσουν το όχημα στον ψηφιακό κόσμο των gamers, η Ford άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με μια σημαντική εταιρεία προκειμένου να λανσάρει το Project P1 σε δημοφιλές αγωνιστικό παιχνίδι μέσα στο 2021. 



Η Ford ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατασκευάσει ένα μοντέλο κανονικών διαστάσεων του πρωτοτύπου Team Fordzilla P1 πριν το τέλος της χρονιάς, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιείται στο σχεδιαστικό στούντιο της εταιρείας στην Κολωνία της Γερμανίας. Με την κίνηση αυτή η Ford συνεχίζει τη διερεύνηση για την εύρεση ομοιοτήτων μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου, με σχεδιαστικά ευρήματα από τον ψηφιακό κόσμο να εφαρμόζονται σε πραγματικά πρωτότυπα.

Ο τελικός του πρώτου Fordzilla Cup θα πραγματοποιηθεί στη φετινή gamescom. Μετά τα προκριματικά και τις κατατακτήριες δοκιμές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η δράση θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, που θα σηματοδοτήσει και τη στέψη του πρώτου πρωταθλητή. Επισκεφθείτε το Twitch για να παρακολουθήσετε τη δράση και να ανακαλύψετε ποιος θα κερδίσει ένα συμβόλαιο επαγγελματικού επιπέδου με την Team Fordzilla έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες πίστες αγώνων στο χώρο του gaming.

Το λανσάρισμα του ιστότοπου www.teamfordzilla.com κατά τη διάρκεια της έκθεσης gamescom θα αποτελέσει μία μόνιμη διαδικτυακή «στέγη» για την πρώτη επίσημη esports ομάδα της Ford. Οι οπαδοί θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά feeds των αγώνων στο Twitch, να κατεβάζουν γραφικά των οχημάτων για χρήση σε παιχνίδια και να ενημερώνονται με τις τελευταίες ειδήσεις.

Η Ford λανσάρισε την Team Fordzilla – την πρώτη της ομάδα esports – το 2019 με ανεξάρτητες ομάδες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, που περιλάμβαναν επιλεγμένους οδηγούς. Κάθε ομάδα με το δικό της επικεφαλής διαγωνίζεται σε εθνικούς αγώνες, με την αφρόκρεμα των οδηγών να εκπροσωπεί τη Team Fordzilla σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή υπό τη σκέπη της Team Fordzilla συμμετέχουν περισσότεροι από 40 οδηγοί.

Το 2019/20, η Team Fordzilla παρέταξε μία Ευρωπαϊκή ομάδα στη σειρά Le Mans Esports και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα είναι μία από τις οκτώ ομάδας που κλήθηκαν να διαγωνιστούν στη νέα V 10-R League, που διοργανώνει η Gfinity και η Abu Dhabi Motorsports Management. Για περισσότερες ενημερώσεις ακολουθήστε τους σε Twitter (@TeamFordzilla), Instagram (@teamfordzilla) και Twitch (Twitch.tv/TeamFordzilla).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...