Κάτι σκαρώνει η Lexus: Στα σκαριά ένα νέο μικρό crossover;

Θα αποτελεί την πολυτελή εναλλακτική του Toyota Yaris Cross;

  • -
  • -

Την πυροδότηση των φημών περί κατασκευής ενός μικρού Crossover από τη Lexus, έχει προκαλέσει η κίνηση της Toyota να κατοχυρώσει τις ονομασίες “LBX” και “Lexus LBX”.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε το Lexus Enthusiast, στις 5 Αυγούστου το νομικό τμήμα της Toyota κατέφυγε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταθέτοντας αίτηση κατοχύρωσης του τίτλου “LBX”, όπως και στις υπηρεσίες του Ισραήλ με τη διαφορά πως η εν λόγω αίτηση αφορούσε και την ονομασία “Lexus LBX”. Ανάλογη πρωτοβουλία λήφθηκε και για την αγορά της Ελβετίας.

Όλες οι αιτήσεις αφορούσαν την κατηγορία «αυτοκινούμενα και δομικά στοιχείων αυτών», ενώ κρίνοντας από τις τοποθεσίες στις οποίες έγιναν οι αιτήσεις, γεννούνται υπόνοιες πως το “LBX” θα είναι ένα ευρωπαϊο-κεντρικό μοντέλο, πέρα από το λανσάρισμά του στην Ασία.

Η πολυτελής εναλλακτική του Toyota Yaris Cross;

Στον αντίποδα, ερωτήματα εγείρει η πρωτοβουλία της μάρκας να κατοχυρώσει μια ονομασία «απαρτιζόμενη» από τρια γράμματα, πόσω μάλλον από τη στιγμή που μας έχει συνηθίσει σε αυτές με τα δύο (π.χ. Lexus LX και Lexus ES). Ως εκ τούτου δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποθέτουν -συμπεριλαμβανομένου του Lexus Enthusiast -  πως το επερχόμενο μοντέλο που θα «βαφτιστεί» LBX θα συνιστά ένα πρωτότυπο.

AYTO EINAI TO NEO TOYOTA YARIS CROSS

Η παραπάνω, όμως, υπόθεση δεν κρίνεται αβάσιμη. Αυτό διότι αφθονούν οι πιθανότητες κατασκευής μιας πολυτελούς εκδοχής του Toyota Yaris Cross, το οποίο θα ονομάζεται “BX” και θα καθίσει κάτω από το UX. Επομένως, δεν αποκλείεται το πρωτότυπο-προάγγελος του εν λόγω μοντέλου να φέρει την ονομασία LBX.

Τέλος, δεδομένου πως το Toyota Yaris Cross θα διατεθεί σε Ευρώπη και Ασία, κρίνεται ιδιαίτερα λογική η κίνηση της Lexus να απευθυνθεί στις ίδιες αγορές.

Διευκρινίζεται πως στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου απεικονίζεται το Toyota Yaris Cross

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...