Βραβεία για δύο πρωτότυπα οχήματα της Hyundai

Στον θεσμό “2020 Future Mobility of the Year”

  • -
  • -

Διπλή εκπροσώπηση είχε στον χορό των βραβείων2020 Future Mobility of the Year” (FMOTY) η Hyundai! Ο λόγος για το πρωτότυπο φορτηγό βαρέως τύπου HDC-6 NEPTUNE, το οποίο βραβεύτηκε στην κατηγορία “Public & Commercial”, καθώς και το ηλεκτρικό της σκούτερ που ξεχώρισε στην κατηγορία “Personal”.

Τα βραβεία καθιερώθηκαν από το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) Graduate School for Green Transportation το 2019 και βραβεύουν πρωτότυπα οχήματα που συνεισφέρουν σημαντικά στη μελλοντική κινητικότητα.

 HDC-6 NEPTUNE

Ειδικότερα το HDC-6 NEPTUNE, το οποίο φέρει κινητήρα υδρογόνου, έκανε το ντεμπούτο του στο North American Commercial Vehicle Show τον περασμένο Νοέμβριο, και αντλεί έμπνευση από τα εμβληματικά Art Deco τρένα της δεκαετίας του 1930. Ενσωματώνει το όραμα της Hyundai Motor για μελλοντική κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθώς η εταιρεία οδηγεί την αλλαγή με τα φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα.

 Ηλεκτρικό Σκούτερ

Το ηλεκτρικό σκούτερ που κατασκεύασε η Hyundai και έκανε το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο στο Consumer Electronics Show (CES) το 2017, θεωρείται επί του παρόντος ως μια επιλογή οχήματος του μέλλοντος. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το ηλεκτρικό σκούτερ θα ενσωματωθεί στα οχήματα και θα φορτίζεται ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει - ένα χαρακτηριστικό που οι κριτές εκτίμησαν ιδιαίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI i10 1.2 MPi

Η φετινή τελετή των FMOTY πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του KAIST Academic Cultural Complex στο Daejeon και συμμετείχαν οι κκ. SangYup Lee, Senior Vice President and Head of the Hyundai Global Design Center, Hak Soo Ha, Design Director του Hyundai Motor Group και Dong Jin Hyun, Επικεφαλής του εργαστηρίου Ρομποτικής του Hyundai Motor Group.

Σημειώνεται πως 16 κριτές συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων δημοσιογράφων του ειδικού τύπου από 11 χώρες, επέλεξαν τις προτάσεις της Hyundai Motor από συνολικά 71 concepts που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους σε διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου για τις εξής τρεις κατηγορίες : Private, Public & Commercial, and Personal.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...