Μοντέλο για να "χτυπήσει" στην ευρωπαϊκή αγορά ετοιμάζει η Tesla

Ο επόμενος στόχος του Elon Musk και της Tesla είναι η παραγωγή ενός πιο προσιτού μοντέλου, το οποίο θα βρεθεί απέναντι στο νέο Volkswagen I.D.3

  • -
  • -

H Tesla συνεχίζει την επιθετική και επεκτατική στρατηγική της, με τον επόμενο μεγάλο στόχο του Elon Musk να είναι η παραγωγή ενός μοντέλου με χαμηλό κόστος κτήσης και μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής. Μία κίνηση που θα φέρει την Tesla απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Volkswagen με το νέο Ι.D.3. Δεν είναι μυστικό, πως ένα χάτσμπακ μοντέλο θα έχει σημαντική απήχηση. Και σε αυτή την κατηγορία σχεδιάζει να εισβάλει η αμερικανική εταιρεία. Η συγκεκριμένη τακτική μοιάζει απολύτως λογική στην προσπάθεια της Tesla να καθιερωθεί και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, μιλώντας σε αναλυτές και επενδυτές ο Elon Musk επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω, υποστηρίζοντας πως αν δεν κατασκευάσουν προσιτά μοντέλα δεν θα εκπληρώσουν τους στόχους τους. Φυσικά, όπως συνηθίζει δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις αναφορικά με το μοντέλο, απλά επιβεβαίωσε πως θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μικρότερου μεγέθους από τα σημερινά που περιλαμβάνονται στη γκάμα της Tesla και θα είναι μοντέλο μαζικής παραγωγής.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τον Ιούλιο του 2021 η Tesla θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του νέου της εργοστασίου στη Γερμανία, στο οποίο πιθανότατα θα παράγεται το χάτσμπακ μοντέλο της. Το στοιχείο που αναμένεται να είναι καταλυτικό για την πραγματοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου του Musk, είναι ο επαναστατικός τρόπος δημιουργίας και κατασκευής που έχει πατεντάρει η Tesla εδώ και ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, η διαδικασία της κατασκευής του αμαξώματος απλοποιείται μέσα από μία μέθοδο παραγωγής με χύτευση αντί για συγκόλληση, η οποία και χρησιμοποιείται ήδη στο Model Y. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνονται δραματικά τα ξεχωριστά μέρη που απαιτούνται για την κατασκευή του αμαξώματος, στοιχείο που έχει τεράστιο αντίκτυπο στη μείωση του κόστους.  


Βέβαια, για να υπάρξει περαιτέρω… οικονομία στην κατασκευή του χάτσμπακ μοντέλου της Tesla είναι πολύ πιθανό να μην διακρίνεται για τις εκρηκτικές επιδόσεις των υπόλοιπων μοντέλων της, όπως και να προσφέρει μικρότερη αυτονομία. Σενάρια θέλουν να μην γίνεται χρήση της μπαταρίας των 50kWh που συναντάμε στη βασική έκδοση του Model 3 που του επιτρέπει να καλύψει 410 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Με δεδομένο το γεγονός, πως το κόστος ενός ηλεκτρικού μοντέλου αυξάνεται δραματικά λόγω των μπαταριών, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί μία μικρότερη για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων. Όσον αφορά το όνομα, μπορεί ο Musk να έχει αναφέρει κατά καιρούς ότι θέλει να αλλάξει τη σημερινή φιλοσοφία πίσω από τα ονόματα των μοντέλων της Tesla, αλλά το πιο πιθανό είναι να αποκαλείται Model 2, υποδηλώνοντας τη θέση του κάτω από το Model 3 στη γκάμα της Tesla.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...