Ατομικό ρεκόρ αυτονομίας για το Volkswagen ID.3! (Video)

Δείτε πόσα χιλιόμετρα διένυσε με μία μόνο φόρτιση!

  • -
  • -

Την καλύτερη ατομική επίδοση αυτονομίας σημείωσε το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, ID.3, το οποίο διένυσε μια απόσταση 531 χιλιομέτρων, με μία μόλις φόρτιση.

Ειδικότερα, το νεότευκτο ηλεκτροκίνητο όχημα ταξίδεψε από τη γερμανική πόλη Zwickau στην ελβετική Schaffhausen χωρίς να εξαντλήσει τα ενεργειακά του αποθέματα, αποδεικνύοντας πως με συνετή οδήγηση δύναται να ξεπεραστεί το όριο αυτονομίας των 420 χιλιομέτρων το οποίο ορίζει η μάρκα, βάσει WLTP. Για τους λάτρεις, μάλιστα, των στατιστικών, τα 531 km, μαρτυρούν αύξηση της τάξεως του 26% συγκριτικά με τα επίσημα στοιχεία.

Το 44% της διαδρομής αφορούσε την κίνηση σε αυτοκινητοδρόμους, ενώ το 56% σε επαρχιακά δίκτυα. Η μέση ταχύτητα ήταν 56 km/h, ενώ για την ολοκλήρωση του ταξιδιού απαιτήθηκαν σχεδόν 9 ώρες. Η έκδοση του μοντέλου που πέτυχε το ρεκόρ είναι η 1st Pro Performance των 204 ίππων, η οποία «φορά» μια μπαταρία των 58 kWh.

Μερίδιο της επιτυχίας πρέπει να πιστωθεί στον Ελβετό οδηγό Felix Egolf, ο οποίος δεν δίστασε να αναφερθεί στο ID.3 με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια: «Αυτό το αυτοκίνητο έχει τα πάντα. Είναι μικρό αλλά ευρύχωρο, έχει ένα “κουλ” και σχεδόν φουτουριστικό σχεδιασμό και χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας».

Υπενθυμίζεται πως το Volkswagen ID.3 διατίθεται στη χώρα μας με τιμή εκκίνησης τα 39.600 ευρώ, η οποία αφορά την έκδοση 1st.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...