Αυξάνονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων φυσικού αερίου CNG στην Ελλάδα

Εκτοπίζουν την επέλαση των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων;

  • -
  • -

Χέρι-χέρι φαίνεται πως αυξάνονται οι πωλήσεις των επαναφορτιζόμενων (ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) μοντέλων και εκείνων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (CNG), στην Ελλάδα.

Αυτό διότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ),  οι πωλήσεις των οχημάτων που είχαν ως βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο το πρώτο επτάμηνο του 2020 αντιπροσωπεύει το 1,6% των συνολικών πωλήσεων. Στην αντίπερα όχθη, το ίδιο διάστημα (Ιανουάριος-Ιούλιος 2020) το συνδυαστικό μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών ανήλθε στο 1,1%  (έναντι 0,3% το 2019).

Η ανοδική πορεία που σημειώνουν οι πωλήσεις των CNG αυτοκινήτων παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, με την αύξηση να αγγίζει το 18%.

Σημειώνεται πως η οικονομία του συγκεκριμένου τύπου αυτοκινήτων μπορεί να φτάσει το 65%, ενώ η οδηγική συμπεριφορά/διαδικασία δεν αποκλίνει από τον παραδοσιακό τρόπο οδήγησης με υγρά καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο).

ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ)

Η μόνη διαφορά εντοπίζεται στον αποθηκευτικό χώρο, όπου εκεί υπάρχει η δεξαμενή του CNG, η οποία καταλαμβάνει κάποια λίτρα και μειώνει τη χωρητικότητά του αυτοκινήτου.

Πλεονέκτημα για όσους επιλέγουν ένα αυτοκίνητο CNG συνιστά το γεγονός πως όταν τελειώσει το φυσικό αέριο, τότε το όχημα κινείται με βενζίνη, έχοντας πάνω από 100 km αυτονομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...