Στο μέλλον όλοι συνδεδεμένοι στους δρόμους

Η Ford αναπτύσσει ένα «εργαλείο οδικής ασφάλειας», το οποίο θα προβλέπει τα επικίνδυνα σημεία

  • -
  • -

Αισθητήρες στα οχήματα αλλά και τις υποδομές θα λαμβάνουν και θα μεταδίδουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ενημερώνοντας τους χρήστες των δρόμων για πιθανούς κινδύνους. Αυτή θα είναι η καθημερινότητα στις πόλεις τις επόμενες δεκαετίες, με τα αυτοκίνητα, τα van, τα φορτηγά και όλα τα υπόλοιπα οχήματα συνδεδεμένα.

Με αυτό το στόχο, η Ford συνεργάζεται με την εταιρεία αισθητήρων Τεχνητής Νοημοσύνης Vivacity Labs, το τοπικό συμβούλιο του Oxfordshire, το Πανεπιστήμιο του Loughborough και με υποστήριξη από τον οργανισμό συγκοινωνιών του Λονδίνου, προκειμένου να αναπτύξει ένα «εργαλείο οδικής ασφάλειας».

Μέσω δεδομένων από διάφορες πηγές (όπως οχήματα αλλά και σταθερά σημεία), θα προβλέπονται τα σημεία όπου υπάρχει η πιθανότητα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και θα ενημερώνονται άμεσα οι οδηγοί των αυτοκινήτων και οι υπόλοιποι χρήστες των δρόμων, αλλά και οι τοπικές αρχές ώστε να προχωρούν σε παρεμβάσεις.

Οι οδηγοί οχημάτων στο Oxfordshire και το Λονδίνο που επιθυμούν να συμμετέχουν στις δοκιμές, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του https://takepartinresearch.co.uk/jobs/future-driving-solutions.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...