Έναρξη της παραγωγής του Volkswagen I.D.4

H παραγωγή του Volkswagen I.D.4 ξεκίνησε με κάθε επισημότητα, με το λανσάρισμα του μοντέλου να έχει προγραμματιστεί για το τέλος Σεπτεμβρίου

  • -
  • -

Χθες αναφέραμε την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την επίσημη παρουσίαση του νέου Volkswagen I.D.4 και σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φρόντισε να ενημερώσει πως το λανσάρισμα του θα γίνει εντέλει στα τέλη Σεπτέμβρη. Παρόλα αυτά, σήμερα ξεκίνησε με κάθε επισημότητα η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Volkswagen στο Zwickau της Γερμανίας. Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκε ο CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Ralf Bandstatter, ο οποίος ανέφερε ότι το I.D.4 θα κατασκευάζεται και θα πωλείται στην Ευρώπη, αλλά και την Κίνα, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.



Η γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη θα βρίσκεται αποκλειστικά στο Zwickau, το οποίο και παίζει σημαντικό ρόλο για την οικογένεια I.D. και τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen. Μην ξεχνάμε, ότι η επένδυση της γερμανικής εταιρείας στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αγγίζει τα 1,2 δις ευρώ. Υπολογίζεται, πως το 2021 περισσότερα από 300.000 ηλεκτρικά μοντέλα θα βγουν από τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής. Την ίδια ώρα, μοντέλα προ παραγωγής ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στην Κίνα, ενώ η παραγωγή στην Chattanooga των HΠΑ θα ξεκινήσει το 2022. Θυμίζουμε, ότι το I.D.4 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen μετά το I.D.3, το οποίο θα προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 500 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...